ukr
русский

Як зробити патріотичні крашанки на Великдень: прості поради

Ігор Романько

Як розфарбувати яйця в українські кольори
Як розфарбувати яйця в українські кольори

Традиція фарбувати яйця на Великдень існує в Україні з давніх-давен. Цього року наш святковий стіл має сяяти не лише барвами весни, але й кольорами українського прапора!

Як пофарбувати яйця у жовто-блакитні кольори за допомогою натуральних барвників? Про це пише apostrophe.ua. Не бійтеся експериментувати! Ви можете використовувати трафарети для створення візерунків, писати патріотичні гасла або символи на яйцях. Головне – щоб ваш святковий стіл був яскравим, красивим і наповненим українським духом.

Читайте також: Жовто-блакитні яйця на Великдень: фарбуємо натуральними барвниками

Ось кілька рецептів:

Жовтий колір:

  • Куркума: Змішайте 3 столові ложки куркуми з 0,5 літра води. Доведіть до кипіння, опустіть яйця і варіть до готовності.
  • Тополя: Наріжте або поламайте гілочки молодої тополі та варіть у воді 30-40 хвилин. Чим довше варити, тим інтенсивнішим буде колір.

Блакитний колір:

  • Червонокачанна капуста: Подрібніть 2 чашки капусти, додайте 1 ст. л. оцту та 1 л води. Доведіть до кипіння, варіть 30 хвилин. Опустіть варені яйця в розчин і залиште на 30 хвилин або довше (чим довше, тим насиченіший колір).

Покрокова інструкція:

  1. Відваріть яйця.
  2. Наклейте на них скотч, створюючи бажаний візерунок.
  3. Занурте жовту половину яйця в жовтий барвник на 30 хвилин.
  4. Зніміть скотч і занурте іншу половину яйця в блакитний барвник на 30 хвилин.
  5. Дістаньте яйця з розчину і насолоджуйтесь результатом!

Пропонуємо дізнатися про фарбування яєць у зелений та салатовий кольори. Також читайте, чим пофарбувати яйця на Великдень, аби вони перемагали у "битвах за христосання".

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!