ukr
русский

Фарбуймо яйця на Великдень у зелений та салатовий кольори: лише натуральні барвники

Билім Олена

Фарбуймо яйця на Великдень у зелений та салатовий кольори: лише натуральні барвники
Крашанки до Великодня. Джерело: pexels.com

З наближенням свята Великодня багато людей починають готуватися до святкування, зокрема підшукують різні способи для фарбування крашанок.

Якщо ви шукаєте способи надати своїм яйцям особливий зелений або салатовий колір, ми пропонуємо вам застосувати натуральні інгредієнти, які легко знайдете в домашньому або місцевому господарстві.

Вас також може зацікавити: Жовто-блакитні яйця на Великдень: фарбуємо натуральними барвниками

Один з переваг використання натуральних барвників полягає в тому, що вони безпечні для здоров'я та довкілля, а також можуть надати вашим крашанкам унікальний, природний вигляд. Зелений колір може бути досягнутий за допомогою таких продуктів, як шпинат, петрушка, барвінок, а також куркума та інші натуральні інгредієнти.

Наприклад, щоб отримати зелений колір, ви можете використовувати відвар з листя шпинату або петрушки. Просто варіть їх у воді протягом 15-20 хвилин, додайте трохи оцту, а потім опустіть у відвар яйця і залиште їх там протягом години або двох, залежно від бажаного насиченості кольору.

Для салатового відтінку, можна використовувати шпинат та куркуму - пряну рослину, яка додасть вашим яйцям приємний та теплий відтінок. Просто додайте куркуму в воду, де варився шпинат, додайте столову ложку оцту та варіть яйця в цьому розчині протягом приблизно 12-17 хвилин та настоюйте у розчині годину після ого, як яйця зваряться.

Пропонуємо дізнатись спосіб, як зробити мінікрашанки з перепелиних яєць для дітей, та про використання вина для фарбування яєць.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!