ukr
русский
Polski

Як продовжити життя квітам у вазі: неочікуваний лайфхак

Ціхоцька Марія

Як продовжити життя квітам у вазі: неочікуваний лайфхак
Життя квітам можна продовжити

Букет квітів у вазі - чудова прикраса будь-якого інтер'єру. Він наповнює простір життєрадісними барвами, приємним ароматом та створює атмосферу затишку.

Проте, на відміну від кімнатних рослин, зрізані квіти мають обмежений термін свіжості. Через кілька днів вони починають в'янути, і їх доводиться викидати. Втім, існують способи продовжити їхнє квітуюче життя. Про це пише Телеграф.

Як подовжити строк життя зрізаних квітів

Перш за все, переконайтеся, що ваза, в яку ви збираєтеся поставити букет, ідеально чиста. Навіть найменші забруднення можуть негативно вплинути на якість води та призвести до швидкого в'янення ніжних рослин.

Правильно підготуйте стебла. Для рослин з твердими стеблами (троянд, лілій тощо) зріз потрібно робити під кутом. Квіти з м'якими стеблами (тюльпани, гербери) слід зрізати прямо.

Видаліть з стебел листя, яке згодом опиниться під водою. Це допоможе підтримувати свіжість води протягом тривалішого часу, адже листя, занурене у воду, починає гнити швидше.

Читайте також: "Гормональні дерева" нового типу почали вирощувати в Україні німці: що відомо

Для подовження терміну життя квітів у вазу можна додати трохи рідини для полоскання ротової порожнини - близько половини чайної ложки. Цей засіб ефективно боротиметься з бактеріями, що викликають гниття. У поєднанні із заміною води кожні кілька днів цей метод істотно продовжить свіжість букету.

Нагадаємо, ми вже писали, які рослини обрати для свого саду на весну.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!