ukr
русский
English
Polski

Як посмажити рибу, щоб не було бризок жиру та неприємного запаху

Билім Олена

Як посмажити рибу, щоб не було бризок жиру та неприємного запаху
Смажена риба. Джерело: Anna Kapustina/pexels.com

Смажена риба із золотистою хрусткою скоринкою, соковита та ароматна всередині – це справжня насолода для будь-якого гурмана. Проте, процес приготування смаженої риби може бути дещо клопітким, адже бризки гарячої олії не лише роблять кухню брудною, а й можуть бути небезпечними.

Існує кілька секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальну смажену рибу без бризок олії. Цими секретами поділилися експерти MyTour.

Також читайте: Найсмачніша варена риба: рецепт супершвидкого приготування за 7 хвилин

Як підготувати рибу до смаження

Запобігання розбризкуванню олії та забезпечення рівномірного приготування є ключовим кроком у процесі приготування смаженої риби. Після споліскування риби дайте їй висохнути на повітрі протягом 20 хвилин або обсушіть паперовими рушниками. Для більшої рівномірності приготування риби зробіть кілька діагональних надрізів аж до кістки.

Виберіть сковороду з високими бортами

Сковорода з вищими стінками значно зменшує розбризкування. Важливо також обрати сковороду з антипригарним покриттям для запобігання прилипанню риби та пригоранню.

Перед додаванням олії розігрійте сковороду

Переконайтеся, що сковорода добре розігріта перед додаванням олії, щоб запобігти прилипанню риби.

Використовуйте лимон та сіль

Натріть сковороду лимоном перед додаванням олії для мінімізації бризок олії. Додайте трохи солі до олії перед смаженням, щоб запобігти розбризкуванню та пригоранню риби.

Як посмажити рибу без розбризкування:Перевертайте рибу лише один раз під час смаження, щоб запобігти її розламу. Під час смаження риби тримайте вогонь помірним, щоб досягти рівномірного приготування.

Використовуйте захист від бризок:

Для додаткової безпеки використовуйте спеціальний захист від бризок (сітчаста кришка) або жорсткий картон, щоб уникнути розбризкування олії.

Сітчаста кришка від бризок
Сітчаста кришка від бризок. Джерело: joomcdn.net

Уникайте використання старої олії:

Не використовуйте олію, яка була використана для смаження риби, більше одного разу, щоб уникнути пригорання та розбризкування.

Ці прості поради допоможуть вам приготувати смачну, хрустку та ароматну смажену рибу без неприємних бризок олії. Насолоджуйтесь смаком без зайвих клопотів.

Пропонуємо також рецепт смаженої мойви, яка готується за лічені хвилини.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!