ukr
русский
English
Polski

Як почистити батареї, щоб вони працювали ефективніше

Дутік Катерина

Як чистити батареї - як помити батарею
Як чистити батареї - як помити батарею

Для економії енергії та грошей важливо регулярно чистити батареї, щоб вони обігрівали будинок рівномірно. Очищення можна виконати за допомогою надійної схеми у чотири кроки.

Якщо ви хочете побачити різницю у своїх рахунках за комуналку та мінімізувати споживання енергії, ви повинні уникати втрат тепла. Важливо очистити радіатор з усіх боків для кращої ефективності роботи пристрою, пише Sante Plus.

Читайте також: Як легко зняти старі шпалери зі стіни

Батареї схильні накопичувати пил. Це відбувається і тоді, коли вони працюють, і у разі вимкнення. Це перешкоджає його ефективності та хорошій дифузії тепла. Тому такі втрати тепла збільшують споживання енергії та впливають на рахунки за електроенергію чи газ, які взимку можна скоротити. Ось чому так важливо чистити радіатор. Цей крок також допомагає запобігти ризику алергії, а також неприємних запахів, пов'язаних зі скупченням пилу.

Перш ніж чистити прилад для опалення будинку, необхідно виконати такі дії:

Крок 1. Насамперед важливо відключити електрику на радіаторі, якщо він електричний. Перед очищенням переконайтеся, що система опалення охолонула, доторкнувшись до неї. Ці запобіжні заходи необхідні, щоб уникнути нещасних випадків у побуті.

Як почистити радіатор
Крок 1. Прокачка радіатора. Джерело: santeplusmag.com

Крок 2. Використовуючи насадку для пилососа, очистіть від пилу, зібравши все, що накопичилося, навіть на задній частині радіатора. Зосередьтеся на ребрах, щоб підвищити ефективність очищення.

Крок 3. Цей крок включає видалення залишків сміття за допомогою спеціальної щітки для радіаторів або мітли для пилу. Обов'язково підкладіть під радіатор газету або рушник, щоб не забруднити підлогу пилом, що падає.

Крок 4. Якщо у вас немає цього інструменту, який дозволить дістатися найскладніших кутів, його можна зробити самостійно. Для цього просто прикріпіть ганчірку до палички, що чистить, або за допомогою фена видаліть зайвий пил між щілинами пристрою. Тепер у вас є чистий радіатор, який допоможе вам найкраще перезимувати.

Раніше ми розповідали про 4 прості способи очищення мікрохвильової печі без використання хімічних засобів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!