ukr
русский

4 прості способи очищення мікрохвильової печі без використання хімічних засобів

Владислав Москаленко

4 прості способи очищення мікрохвильової печі без використання хімічних засобів
Поради для очищення мікрохвильовки. Джерело: Pexels

Мікрохвильова піч – корисний винахід, який спрощує процес розігріву та приготування їжі. Однак при регулярному використанні прилад часто накопичує бруд і нагар. UAportal підготував ефективні та прості способи очищення мікрохвильової печі без використання хімічних засобів.

Кокосова олія

Якщо ваша мікрохвильовка виготовлена з нержавіючої сталі, рекомендується використовувати кокосову олію. Нанесіть невелику кількість на м'яку тканину і обережно потріть поверхню. 

Засіб для миття посуду та харчова сода

Створіть якісний засіб для чищення, змішавши невелику кількість харчової соди з рідиною для миття посуду. Цей розчин може ефективно впоратися з будь-яким брудом або нагаром у вашій мікрохвильовій печі. Нанесіть суміш на вологу губку або ганчірку і обережно протріть внутрішні поверхні, а потім змийте водою.

Вода, оцет і лимонний сік

Для усунення жиру і неприємних запахів змішайте рівні частини води і оцту в посудині, придатній для використання в мікрохвильовій печі. Додайте до суміші кілька столових ложок лимонного соку. Нагрійте цей розчин протягом декількох хвилин.

Читайте також: Які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці: поради молодим господиням

Після нагрівання обережно вийміть ємність і протріть ганчіркою внутрішні поверхні мікрохвильової печі. Цей метод ефективно усуває неприємні запахи і зробить вашу мікрохвильовку свіжою та чистою.

Лимонний сік

Альтернативним варіантом є використання лимонного соку. Налийте велику кількість лимонного соку в посудину, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і нагрівайте його протягом декількох хвилин.

Нанесіть лимонний сік на забруднені ділянки, та залишіть приблизно на 10 хвилин. Після цього витріть бруд ганчіркою або губкою, і ваша мікрохвильова піч буде блискуче чистою. Цей метод також допомагає усунути неприємні запахи.

Нагадаємо, ми розповіли, чому не можна вимикати мікрохвильовку раніше запланованого часу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!