ukr
русский

Експерти назвали 4 спеції, які найкраще впливають на роботу пам'яті

Ігор Романько

Які спеції покращують пам'ять
Які спеції покращують пам'ять

Метт Вебстер, відомий кулінарний експерт, розкрив секрет чудових спецій! Додайте їх до своїх страв, і вони не лише підкреслять смак, але й покращать роботу мозку, зміцнять пам'ять та сповільнять старіння.

Порадами поділились на сайті Daily express. Додайте ці спеції до свого раціону – і ваш мозок буде працювати на повну потужність.

Читайте також: 5 видів крупи, які можна і варто вживати при діабеті

Які ж спеції роблять наш мозок гострим?

  • Імбир: Ця спеція не лише покращує травлення, але й творить дива з мозком! Її антиоксиданти зупиняють окислювальні процеси, зменшуючи ризик Альцгеймера. Додайте імбир до м'яса, маринадів або чаю – і ваш мозок буде вам вдячний!
  • Куркума: Ця спеція - справжня скарбничка корисних речовин! Її куркумін покращує роботу мозку та допомагає зберегти пам'ять. Додайте куркуму до м'яса, рису, овочів або смузі – і насолоджуйтесь не лише смаком, але й користю!
  • Кориця: Ця ароматна спеція багата на антиоксиданти, які борються з хворобами Паркінсона та Альцгеймера. Кориця покращує пам'ять, допомагає нейронам протистояти стресу та навіть уповільнює старіння. Додайте її до випічки, кави, какао або просто посипте нею фрукти – і ваш мозок буде вам вдячний!
  • Чорний перець: Ця звична спеція – справжній антиоксидантний щит для вашого мозку! Вона рятує мозок від пошкодження клітин, покращує когнітивні функції та допомагає зберегти пам'ять. Додавайте чорний перець до будь-яких страв – і ваш мозок буде вам вдячний!

Нагадаємо, ми вже писали, які 5 продуктів варто включити у свій раціон.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!