ukr
русский

Чистий четвер на подвір'ї: чим відмити плитку від бруду

Билім Олена

Чистий четвер на подвір'ї: чим відмити плитку від бруду
Миття плитки на подвір'ї

Якщо ви хочете, щоб ваш внутрішній дворик або тротуар завжди виглядали бездоганно, немає потреби витрачати гроші на дорогі миючі засоби або купувати спеціальне обладнання. Ділимося простим та ефективним методом чистки тротуарної плитки за допомогою мильної води.

Все, що вам знадобиться, це відро, щітка з жорсткою щетиною, тепла вода та мило, кажуть експерти.  

Перед тим, як розпочати чистку, важливо видалити бур'яни, які проростають між плиткою. Це можна зробити вручну, вирвавши їх з коренем, або за допомогою спеціальних розчинів для знищення бур'янів.

Приготуйте мильний розчин: наповніть відро теплою водою. Додайте мило (рідке або порошкоподібне) і розмішайте до утворення піни. Не забудьте протестувати розчин на невеликій ділянці плитки, щоб переконатися, що він не пошкоджує її.

Нанесіть розчин на плитку: за допомогою відра або шланга з розпилювачем нанесіть мильний розчин на забруднену плитку. 

Дізнайтеся також: Чим відмити іржу в унітазі в домашніх умовах: дієві поради

Візьміть щітку з жорсткою щетиною і ретельно почистьте плитку, видаляючи бруд, мох та інші забруднення. Не бійтеся докладати зусиль, особливо в місцях з найбільшим скупченням бруду.

Після того, як ви очистили всю плитку, ретельно змийте її чистою водою. Ви можете використовувати шланг з насадкою, щоб вода не лилась одним струменем.

Зверніть увагу на стики між плитками. Заповніть їх піском або спеціальним заповнювачем для тротуарної плитки, щоб запобігти проростанню бур'янів та накопиченню бруду.

Для кращого результату рекомендується чистити тротуарну плитку регулярно, щонайменше 2-3 рази на рік. Якщо на плитці є сильні забруднення, які не піддаються чистці мильною водою, можна використовувати спеціальні миючі засоби для тротуарної плитки.

При роботі з хімічними засобами обов'язково дотримуйтесь інструкцій виробника та використовуйте захисні рукавички. 

Пропонуємо дізнатися, як легко відмити плитку у ванній кімнаті.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!