ukr
русский
English

Захоплюючі факти про Леонардо да Вінчі: чим було особливе його життя

Владислав Москаленко

Факти про Леонардо да Вінчі
Факти про Леонардо да Вінчі. Джерело: UAPortal

Великий геній та унікальна особистість Леонардо да Вінчі як основний представник Відродження, залишив свій слід в історії не лише завдяки творам мистецтва, але й низки неймовірних відкриттів та інновацій. UAportal підготував цікаві факти про нього.

1. Леонардо да Вінчі походив із заможної сім'ї. Його батько, П'єро да Вінчі, був нотаріусом і землевласником. На диво, його мати походила зі скромного селянського роду. Незважаючи на спроби батька залучити його до сімейної професії, Леонардо не виявляв жодного інтересу до суспільних законів.

2. Часто не беруть до уваги, що Леонардо володів надзвичайними музикальними здібностями. Коли його справа була представлена в міланському суді, його представили як музиканта-віртуоза, а не художника чи винахідника.

3. Леонардо був вегетаріанцем, вважаючи тих, хто споживає їжу тваринного походження, "ходячими кладовищами".

Читайте також: Зірки, які стали мамами в ранньому віці: поєднання успіху та материнства

4. Леонардо був глибоко зачарований водою. Він розробив інструкції для підводного плавання, сконструював і задокументував дихальний апарат для підводного плавання і навіть створив концепцію пристрою для підводного плавання. Багато з його підводних винаходів стали попередниками сучасних технологій підводного плавання.

5. Уява Леонардо виходила далеко за межі мистецтва. Він залишив по собі численні проєкти революційних винаходів, серед яких підводний човен, гелікоптер, ткацький верстат, шарикопідшипник і літальні апарати.

6. Леонардо да Вінчі став першим художником, який почав досліджувати трупи, намагаючись розгадати складність будови та розташування м'язів. Незважаючи на свої широкі нотатки та анатомічні малюнки, Леонардо ніколи не публікував свої наукові праці. 

Нагадаємо, ми розповіли, яке значення Тома Круза у кінематографі та як легенди про нього надихають майбутні покоління.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш телеграм канал !