ukr
русский

Три звички, які зроблять прибирання вдома легшим

Марина Грамович

 Практичні поради для охайного житлового простору
Три звички для блискучої чистоти в квартирі. Джерело: www.pexels.com

Підтримання чистоти та порядку у квартирі сприяє підвищенню комфорту та добробуту. UAportal підготував огляд простих та ефективних звичок, які допоможуть підтримувати чистоту в оселі на належному рівні.

Впровадження графіка прибирання

Слід дотримуватися графіка прибирання, в якому для різних завдань повинні бути визначені конкретні дні, наприклад, прання щопонеділка, витирання пилу у середу, а генеральне прибирання на вихідних. Дотримуючись такого підходу, можна запобігти накопиченню пилу та бруду, забезпечуючи постійну чистоту у квартирі.

Виробіть звичку визначати для кожної речі своє місце і класти їх на місце після використання. Такий організований підхід мінімізує безлад і спрощує процес прибирання. Щодня проводьте 10–15-хвилинне експрес-прибирання, щоб швидко навести лад у місцях загального користування, таких як кухня та вітальня.

Ефективне використання інструментів для прибирання

Інвестуйте в якісні інструменти для прибирання, такі як ганчірка з мікрофібри, багатофункціональний пилосос. Правильно підібрані інструменти можуть зробити прибирання більш ефективним і менш виснажливим.

Читайте також: Як зменшити кількість пилу у вашій квартирі: 5 практичних порад

Обирайте натуральні засоби для прибирання, такі як оцет, харчова сода та лимон, щоб отримати екологічно чисті та бюджетні рішення для прибирання. Ці засоби безпечні для використання на різних поверхнях і сприяють підтримці чистоти в помешканні. Тримайте контейнер для прибирання з усіма необхідними засобами для прибирання в зручному місці, щоб їх можна було легко переносити з кімнати в кімнату. 

Спільне прибирання 

Домовтеся з членами сім'ї або сусідами по кімнаті про спільне прибирання. Така практика полегшує навантаження і виховує почуття командної роботи та відповідальності.

Заохочуйте всіх членів домогосподарства брати на себе відповідальність за безлад і прибирати за собою. Такий колективний підхід значно зменшує загальний тягар прибирання і прищеплює обов'язок підтримувати чистоту у всьому помешканні. 

Нагадаємо, часто підлога страждає від нальоту, що не змивається звичайною водою. Однак не варто відразу витрачати кошти на хімічні засоби з магазину. Замість побутових хімічних засобів можна скористатися природним очисником для підлоги, зокрема лимоном.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!