ukr
русский

Чи варто купувати одяг з віскози: що варто знати

Владислав Москаленко

Універсальність та унікальні якості віскози
Плюси та мінуси віскозної тканини. Джерело: Pexels.com

Багато людей, особливо жінки, полюбляють одяг з віскози для відпочинку і сну. UAportal дізнався про переваги і недоліки віскозної тканини.

Плюси

Комфорт

Віскозна тканина відома своєю легкістю і повітропроникністю, що робить її комфортним вибором для одягу в теплу пору року. Тканина добре тягнеться і приємна на дотик.

Універсальність

Віскозна тканина універсальна і легко фарбується, що робить її доступною в широкому діапазоні кольорів. Вона також може імітувати текстуру натуральних волокон, таких як бавовна, шовк і вовна, що дозволяє використовувати її в різних сферах моди і домашнього текстилю.

Екологічно чиста

Віскоза – це напівсинтетичне волокно, виготовлене з натуральної целюлози, зазвичай з деревної маси. Воно біологічно розкладається, що робить його більш екологічним варіантом, ніж деякі інші синтетичні волокна.

Також читайте: Речі, які додають віку: як не попасти в пастку невдало підібраного одягу

Мінуси

Недовговічність

Хоча віскозна тканина має багато переваг, вона не така довговічна, як деякі інші натуральні волокна. Вона має тенденцію до усадки, втрати форми та легкого зминання, що вимагає більш делікатного догляду під час прання та носіння.

Поглинання

Віскозна тканина має високий показник поглинання, що означає, що вона може утримувати вологу і сохнути довше, ніж деякі інші тканини. Це може призвести до появи неприємних запахів і плісняви, якщо не доглядати за нею належним чином.

Вплив на навколишнє середовище

Хоча віскозу отримують з натуральних матеріалів, процес виробництва може включати хімічну обробку, яка має негативний вплив на навколишнє середовище. Крім того, деякі методи виробництва віскози можуть сприяти вирубці лісів та забрудненню навколишнього середовища.

Раніше стилісти розкрили, які сумки будуть в моді у 2024 році.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!