ukr
русский

Чи варто чоловікові відрощувати бороду: переваги та недоліки цього рішення

Марина Грамович

Плюси та мінуси відрощування бороди
Плюси та мінуси відрощування бороди. Джерело: Pexels

Відрощування бороди має свої позитивні та негативні сторони. UAportal розповів про ключові моменти при прийнятті рішення про те, чи варто відрощувати волосся на обличчі.

Плюси відрощування бороди

  • Покращення зовнішнього вигляду 

Відрощування бороди може покращити зовнішність чоловіка, додавши загальному образу суворий і мужній вигляд. Доглянута борода часто вважається привабливою та стильною, що може підвищити впевненість і самооцінку.

  • Зменшення проблем зі шкірою 

Для тих, хто страждає від чутливої або схильної до акне шкіри, відрощування бороди допоможе зменшити подразнення та висипання. Вона діє як природний бар'єр, захищаючи шкіру від факторів навколишнього середовища та зменшуючи потребу в постійному голінні.

  • Вираження індивідуальності

Борода дозволяє людині виразити свій індивідуальний стиль. Вона може бути формою самовираження та допомагає створити унікальний і неповторний образ, який відрізняє людину від інших.

Мінуси відрощування бороди

  • Догляд за бородою 

Відрощування бороди вимагає регулярного догляду за нею, щоб вона мала охайний і чистий вигляд. Без належного піклування, вона може бути неохайною, що призводить до дискомфорту або проблем зі шкірою.

  • Професійний зовнішній вигляд 

У певних професійних сферах борода може вважатися недоречною для декого або навіть засуджуватися. Це може обмежити можливості кар'єрного росту або вплинути на сприйняття людини на робочому місці.

  • Сезонний дискомфорт 

У спекотну погоду або в певних кліматичних умовах борода викликає дискомфорт і надмірне потовиділення. Вона також може затримувати частинки їжі та сміття, що вимагає додаткового догляду та уваги до чистоти.

Раніше UAportal розповідав, як зберегти красу волосся на довгі роки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!