ukr
русский

Порівняння тепличних покриттів: що краще обрати – агроволокно чи плівку

Марина Грамович

Порівняння матеріалів для накриття теплиці
Порівнюємо агроволокно і плівку для використання в теплиці. Джерело: uaportal.com

При виборі варіанту укриття теплиці дуже важливо враховувати всі переваги та недоліки. UAportal порівняв ефективність використання агроволокна і плівки для цих цілей.

Ізоляція

Агроволокно ефективніше захищає від впливу низьких температур, оскільки воно утримує повітря і створює тепліше середовище. Натомість плівка забезпечує кращу ізоляцію від надмірної спеки, відбиваючи сонячне світло і знижуючи температуру в теплиці.

Довговічність

Через свою легкість агроволокно схильне до розривів під час сильного вітру або зливи, тому часто вимагає заміни. І навпаки, плівка демонструє більшу міцність і стійкість до суворих погодних умов.

Читайте також: Втілюйте простоту та вишуканість: 5 білих квітів для саду

Це робить її найкращим довговічним варіантом для накриття теплиць. Крім того, вона стійка до ультрафіолетового випромінювання, що ще більше підвищує її довговічність порівняно з агроволокном.

Економічна ефективність

Доступність агроволокна робить його економічно вигідним рішенням для невеликих теплиць. І навпаки, плівка може вимагати більших початкових інвестицій, але може призвести до довгострокової економії завдяки своїй довговічності та світловідбиваючим властивостям.

Привабливість

Агроволокно забезпечує природний і візуально прийнятний вигляд. На відміну від нього, плівка може мати більш технічний образ, але також може надати теплиці сучасний і вишуканий естетичний стиль. Крім того, світловідбиваюча поверхня може створити яскравий вигляд, що максимально задовольнить потреби.

Нагадаємо, ми вже писали, як підживити полуницю йодом.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!