ukr
русский
English

Переваги та недоліки мікрочіпування тварин: що потрібно знати власникам домашніх улюбленців

Марина Грамович

Плюси та мінуси мікрочіпування собак
Плюси та мінуси мікрочіпування собак. Джерело: freepik.com

Мікрочіпування тварин забезпечує постійний метод ідентифікації, допомагає возз'єднати загублених домашніх тварин з їхніми власниками, а також часто є законодавчою вимогою для власників домашніх тварин. UAportal розповів детальніше про потенційні ризики та фінансові витрати, пов'язані з мікрочіпуванням.

Плюси мікрочіпування тварин

  • Підвищена безпека

Ідентифікація загубленої собаки надійно забезпечується за допомогою мікрочіпування, що підвищує шанси на безпечне повернення до власника. Це може принести спокій власникам домашніх тварин, знаючи, що їхній пухнастий друг має підстрахування на випадок, якщо він загубиться.

  • Відповідність законодавчим вимогам 

У багатьох країнах мікрочіпування є законодавчою вимогою. Це може допомогти уникнути потенційних штрафів або юридичних проблем у майбутньому.

  • Медичні переваги

Крім ідентифікації, у мікрочіпах може зберігатися важлива медична інформація про собаку, що полегшує ветеринарам надання відповідної допомоги в разі надзвичайної ситуації.

Мінуси мікрочіпування тварин

  • Хірургічна процедура 

Процес мікрочіпування передбачає інвазивну процедуру, яка може викликати дискомфорт у тварини. Це може стати джерелом страждань як для улюбленця, так і для власника.

  • Вартість 

Початкова вартість мікрочіпування може бути фінансовим тягарем для деяких власників тварин, особливо якщо у них кілька домашніх улюбленців.

  • Залежність від технологій 

Хоча мікрочіпування має переваги, його ефективність також залежить від технологій. Збої в системі або застарілі технології можуть зробити мікрочіп марним, що поставить під загрозу безпеку собаки.

Раніше UAportal розповідав, чи правда, що руді коти "тупі".

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!