ukr
русский

Переваги та недоліки керамічного посуду: що варто знати при виборі

Марина Грамович

Переваги та недоліки керамічного посуду: що варто знати при виборі
Плюси та мінуси керамічного посуду. Джерело: Pexels

Керамічний посуд має свої переваги та недоліки. UAportal розповів, що варто знати перед купівлею.

Плюси

Довговічність. Керамічний посуд відомий своєю довговічністю. Це робить його чудовою інвестицією для щоденного використання.

Зберігає тепло. Керамічний посуд має чудові властивості збереження тепла, завдяки чому їжа та напої довше залишаються теплими. Це особливо корисно для подачі гарячих страв і напоїв.

Естетична привабливість. Керамічний посуд доступний у широкому діапазоні кольорів, візерунків і дизайнів, що робить його універсальним вибором для сервірування столу. 

Читайте також: Як підтримувати чистоту на кухні: 4 простих поради

Мінуси

Крихкість. Одним з недоліків керамічного посуду є його схильність до відколів і розбиття при необережному поводженні. Це може викликати занепокоєння, особливо в умовах жвавої роботи на кухні або в будинках з дітьми.

Вага. Керамічний посуд, як правило, важчий порівняно з іншими матеріалами, такими як скло або пластик. Це може зробити його громіздким у використанні, особливо коли ви подаєте кілька страв або носите повний набір посуду.

Ціна. Високоякісний керамічний посуд може бути відносно дорожчим порівняно з іншими видами посуду. Цей фактор може зробити його менш доступним для людей з обмеженим бюджетом або тих, хто шукає більш економні варіанти.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктівароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!