ukr
русский
English

Як підтримувати чистоту на кухні: 4 простих поради

Владислав Москаленко

Як підтримувати чистоту на кухні: 4 простих поради
Поради для підтримку порядку на кухні. Джерело: UAportal

Шукаєте ефективні способи очищення кухні без зайвих витрат? UAportal розповідає про недорогі способи, які допоможуть в цьому, а також про важливість включення генерального прибирання у свій розпорядок дня.

Періодичне генеральне прибирання

Хоча щоденний догляд відіграє вирішальну роль, періодичне генеральне прибирання має важливе значення для чистоти вашої кухні. Це означає, що потрібно присвятити час для миття та дезінфекції важкодоступних місць на кухні. Особливу увагу слід приділяти щілинам між плитками, внутрішній частині духової шафи та затірці на мийці. 

Зробіть миття посуду легким і приємним

Встановивши порядок і організувавши процес миття посуду, ви можете значно спростити це завдання. Почніть зішкрібати надлишки їжі з посуду перед миттям, щоб запобігти засміченню раковини або посудомийної машини. Сортуйте посуд за матеріалом та рівнем забруднення, щоб забезпечити ефективне очищення.

Для жирних каструль і сковорідок перед миттям рекомендується замочити їх у гарячій мильній воді. Крім того, розгляньте можливість використання підставки для посуду або сушильних килимків.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Підтримуйте кухню в чистоті

Регулярно прибирайте зайвий інвентар зі стільниці, шафи та шухляди, щоб створити більш просторе середовище. Також згруповуйте схожі предмети разом для легкого доступу до них. 

Регулярний графік прибирання

Щоб постійно підтримувати кухню та посуд у блискучій чистоті, важливо дотримуватися регулярного графіка прибирання. Щотижня виділяйте спеціальний час для ретельного прибирання, наприклад, протирання шаф, миття полиць холодильника та знежирення кухонних приладів.

Після кожного прийому їжі або приготування їжі візьміть за звичку протирати поверхні, щоб запобігти накопиченню бруду та плям. Крім того, регулярно періть рушники для посуду, губки та ганчірки для прибирання, щоб запобігти розмноженню бактерій. Послідовність у прибиранні забезпечить чистоту кухні та посуду без зайвих витрат.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!