ukr
русский
English

Чи корисно щодня їсти курятину: Що варто знати

Марина Грамович

Чи корисно щодня їсти курятину: Що варто знати
Плюси та мінуси щоденного споживання курятини. Джерело: Pexels

Щоденне вживання курятини має свої переваги та недоліки. UAportal розповідає про вплив цього продукту на організм людини.

Плюси

1. Кількість білків та вітамінів

Курятина є хорошим джерелом нежирного білка, який необхідний для розвитку і відновлення м'язів. Вона також містить необхідні вітаміни і мінерали, такі як вітаміни групи В, залізо і цинк. Регулярне споживання курятини може підтримати здорову імунну систему і сприяти загальному благополуччю.

2. Різноманітність варіантів приготування

Курятину можна готувати різними способами, наприклад, на грилі, смажити у фритюрі або запікати, що дозволяє отримати різноманітний асортимент страв і смаків.

3. Доступність

Курятина є доступним варіантом порівняно з іншими видами м'яса, що робить її популярною для багатьох людей. Відносно нижча вартість курятини дозволяє вживати її частіше, не створюючи навантаження на бюджет.

Мінуси

1. Додавання антибіотиків

Деяким курям, вирощеним у промислових умовах, дають антибіотики, щоб стимулювати ріст або запобігти хворобам. Важливо обирати курятину, вирощену без використання антибіотиків.

Читайте також: Кухар поділився секретом приготування найкращого домашнього майонезу

2. Вміст холестерину

Хоча курка, як правило, вважається нежирним м'ясом, певні частини, такі як шкірка або темне м'ясо, можуть мати високий вміст холестерину. Важливо збалансувати споживання з іншими джерелами нежирного білка і зняти шкіру, щоб зменшити споживання жиру.

3. Неправильне приготування

Щоденне вживання курятини збільшує ймовірність потенційних харчових захворювань, якщо не дотримуватися належного приготування та зберігання. Дуже важливо правильно обробляти та готувати курятину, щоб мінімізувати ризик зараження та забезпечити безпеку продуктів.

Нагадаємо, ми вже писали, як приготувати бутерброди з авокадо.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!