ukr
русский

Чому не слід заводити папороть у квартирі: що варто знати

Владислав Москаленко

Папороть в будинку
Вивчення факторів, які слід враховувати про папороть. Джерело: www.pexels.com

Утримання папороті в домашніх умовах пов'язане із певними труднощами. UAportal зібрав фактори, над якими варто задуматися, перш ніж вибирати папороть як декор у приміщенні.

Алерген

Папороть виробляє спори, які можуть бути потенційним алергеном для деяких людей, що призводить до респіраторних захворювань та дискомфорту. Це робить їх непридатними для закритих приміщень, особливо для тих, хто страждає на алергію або астму.

Читайте також: Власна кава на вашому підвіконні: як виростити кавове дерево

Вплив сонячного світла

У домашніх умовах знайти правильне місце для оптимального освітлення може виявитися складно, що призведе до в'янення або погіршення стану рослин з часом.

Потенційна небезпека

Папороті, хоч і естетично привабливі, містять хімічні речовини під назвою тіаміназу, які можуть бути токсичними для свійських тварин, якщо їх проковтнути. Це ризик для власників свійських тварин, які можуть не знати про небезпеку.

Практичність

Папороті, як правило, мають специфічні вимоги до догляду та утримання, що робить їх менш придатними для людей із напруженим способом життя або обмеженим часом для догляду за рослинами. Для забезпечення успішного зростання та здоров'я папороті потрібен регулярний полив та достатній рівень вологості.

Нагадаємо, ми вже писали, як вирощувати томати вдома.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !