ukr
русский
English

Чому коти часто сидять біля вхідних дверей: Народні прикмети

Владислав Москаленко

Чому коти часто сидять біля вхідних дверей: Народні прикмети
Чому кіт сидить на порозі. Джерело: Pexels

Коти та їхні особливі здібності здавна викликають у людей захоплення. Однією з характерних рис їхньої поведінки, яка часто ставить нас під сумнів, є їхня звичка сидіти біля вхідних дверей, ніби чекаючи на щось невідоме. UAportal розповідає, чому коти віддають перевагу цьому місцю.

1. Спостереження за погодою

Одне з логічних пояснень може бути пов'язане з погодою. Коти дуже часто шукають прохолодні місця для відпочинку, а оптимальний протяг біля вхідних дверей може забезпечити їм необхідний перепочинок.

2. Очікування гостей

Якщо кіт затримується на порозі, а потім раптово кидається навтьоки, це може свідчити про швидкий прихід гостей. У сфері забобонів ця особлива поведінка часто асоціювалася з майбутнім візитом.

3. Захист від нещастя

Легенда свідчить, що коли кіт влаштовується на порозі, його присутність захищає домогосподарство від нещасть. Тому господареві не рекомендувалося виходити з дому під час таких випадків.

Читайте також: Улюблене місце? Чому коти обирають підвіконня для сну та відпочинку

4. Небажане зібрання

Спостерігати за тим, як кіт миє ліву частину морди, стоячи біля дверей, вважалося недоброю прикметою. Вважалося, що це передвіщає небажану зустріч з кимось, кого ви воліли б уникати.

5. Оберіг від недоброзичливості

Якщо кіт з'являвся на порозі, фольклор наполягав на тому, щоб привітати його всередині. Вважалося, що цей акт відвертає лихе око і захищає від зловмисного впливу або прокльонів.

6. Пророцтва про кохання

Для неодружених людей, кіт, що сидів на порозі, обіцяв майбутні зміни в особистому житті.

7. Відганяння неприємностей

Ще одне повір'я стверджувало, що запрошення в дім кота, який сидів на порозі, приносило кінець усім негараздам, ніби залишаючи минулі нещастя за будинком.

Нагадаємо, коти вважаються одними з найбільш загадкових домашніх тварин і мають безліч прикмет, пов'язаних з їхньою поведінкою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!