ukr
русский

Кульбаби біля будинку: як легко від них позбутися

Марина Грамович

Поради для боротьби з кульбабами
Як позбутися кульбаб біля свого будинку. Джерело: www.pexels.com

Кульбаби можуть становити загрозу для інших рослин через свій рясний ріст. Вони навіть можуть проростати крізь тріщини на асфальтованих ділянках, тому важливо видалити їх вчасно. UAportal підготував поради для тих, хто бажає позбутися кульбаб поблизу своєї оселі.

Бажано не дозволяти кульбабі процвітати у вашому саду, оскільки вона виділяє речовини, які можуть перешкоджати росту інших рослин. Їх агресивна природа становить ризик для загального росту всієї рослинності.

Читайте також: Знищите весь врожай: що категорично заборонено робити з розсадою

Якщо ви хочете ефективно позбутися кульбаб, одним з найкращих методів є використання оцтової кислоти. Завдяки високій хімічній концентрації вона може діяти як природний гербіцид.

Оцет цілеспрямовано діє на ті частини рослин, з якими вона контактує. Вона руйнує клітини квітів, спричиняючи їх висиханню і, врешті-решт, проникає в коріння, що призводить до загибелі.

Нанесіть оцет на місця, де проростають кульбаби. Якщо ці бур'яни ростуть у безпосередній близькості до бажаних квітів або рослин, будьте обережні, щоб не пошкодити їх.

Для більш безпечного підходу, розгляньте можливість використати метод з картоном. Покладіть його на ділянки, де ростуть кульбабами, і засипте тирсою. З часом кульбаби зів'януть.

Крім того, ефективно знищити кульбаби можна за допомогою постійного перекопування. Переконайтеся, що вся рослина, включно з корінням, ретельно викорчувана.

Нагадаємо, ми вже писали, що додати у грунт перед посівом помідорів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!