ukr
русский

Ноутбуки проти комп'ютерів: який девайс краще придбати

Владислав Москаленко

Ноутбук чи комп'ютер
Ноутбук чи комп'ютер. Джерело: UAportal

В наш час багато роботи виконується за комп'ютером чи ноутбуком. UAportal розповідає про спільне й відмінне між цими девайсами, і який з них все ж таки практичніший.

Розмір екрана

Порівнюючи ноутбук з комп'ютером, одним з важливих параметрів, який слід враховувати, є розмір екрана. Ноутбуки зазвичай мають менший діаметр, що робить їх практичнішими. Комп'ютери мають більші екрани, що забезпечує кращу якість картинки.

Портативність

З точки зору портативності, ноутбуки мають явну перевагу порівняно з комп'ютерами. Ноути легкі та компактні, що дозволяє користувачам легко брати їх з собою на роботу, навчання або в подорожі. Комп'ютери ж громіздкі і не призначені для переміщення.

Читайте також: Honor Magic V2: Чим здивує новий флагман

Потужність

Щодо потужності, комп'ютери, як правило, виграють у ноутбуків. ПК мають більше оперативної пам'яті, в порівнянні з ноутбуками. Вони хоч і є потужними, але не зрівняються за швидкістю та можливостями стаціонарних комп'ютерів.

Наявність додаткових елементів

Ще одним пунктом порівняння є наявність додаткових елементів, доступних для кожного пристрою. Комп'ютери пропонують більше можливостей для користувачів покращувати роботу з ними за допомогою, наприклад, клавіатури, гарнітури тощо. Ноутбуки ж мають обмежені види додаткових девайсів через свою компактність.

Вартість

З точки зору вартості, ноутбуки, як правило, дорожчі за комп'ютери з аналогічними характеристиками. Це пов'язано з дизайном та функціями ноутів. Комп'ютери ж є більш доступними.

Нагадаємо, ми писали про те, що акумулятор телефону може швидко розряджатися через одну поширену помилку, яку допускають користувачі. Це призводить до зношування компонентів вашого гаджета.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!