ukr
русский

Чи можна віддати, подарувати чи викинути своє грошове дерево: прикмети та забобони

Владислав Москаленко

Чи можна віддати, подарувати чи викинути своє грошове дерево: прикмети та забобони
Прикмети та забобони пов'язані з грошовим деревом. Джерело: Pexels

Грошове дерево, також відоме як товстянка – це кімнатна рослина, яка оповита міфами та легендами про її здатність притягувати багатство та удачу. UAportal розповів, що може настати момент, коли вам потрібно буде прийняти рішення про те, що робити з рослиною, якщо вона загинула, або становить небезпеку для домашніх тварин у вашому домі.

Зазвичай грошові дерева можуть рости в домашніх умовах близько 50 років, але за відсутності належного догляду вони можуть почати втрачати свій вигляд вже через 1-2 роки. Тому першим кроком має бути спроба оживити рослину за допомогою обрізки, підживлення та заміни ґрунту.

Читайте також: Де в квартирі слід поставити грошове дерево, щоб привабити багатство

Розгляньте можливість використання зрізаних пагонів, поставивши їх у воду до появи коренів. Це дозволить вам виростити нову рослину, яка зможе замінити старіюче грошове дерево і продовжити його символізм.

Але чи можна викинути старе грошове дерево? Для тих, хто бажає слідувати езотеричним віруванням, просто кидати його у відро для сміття не рекомендується. Замість цього пропонується шанобливо попрощатися з рослиною, закопавши її.

Ще один варіант – подарувати своє грошове дерево. Згідно з деякими прикметами, це можна зробити, але рекомендується віддавати його тільки близьким родичам або друзям.

Однак дуже важливо, щоб ваші стосунки з цими людьми були міцними та позитивними. Не рекомендується передавати своє грошове дерево заздрісним, ревнивим або конфліктним родичам чи знайомим.

Раніше експерти розповіли, як підвищити вологість орхідеї без ризику кореневої гнилі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!