ukr
русский
English

Мийка з каменю чи з нержавіючої сталі: на що варто звернути уваги перед покупкою

Владислав Москаленко

Порівняння кам'яних мийок та мийок з нержавіючої сталі
Що краще обрати. Джерело: Pexels.com

Мийки з каменю та нержавіючої сталі широко використовуються як на кухні, так і у ванній кімнаті. UAporta дізнався про відмінності між ними, які можуть мати вирішальне значення для споживачів.

Міцність і довговічність

Кам'яні мийки відомі своєю довговічністю та стійкістю до подряпин і вм'ятин, що робить їх довгостроковою інвестицією для будь-якої кухні або ванної кімнати. Мийки з нержавіючої сталі також довговічні, але з часом на них можуть з'являтися подряпини та вм'ятини, які впливають на їх довговічність.

Обслуговування та чистка

Кам'яні мийки потребують регулярного чищення, щоб запобігти появі плям, тоді як мийки з нержавіючої сталі легко протистоять забрудненням і легко чистяться за допомогою мила та води. Обслуговування та чищення кам'яної мийки може бути більш трудомістким, порівняно з мийкою з нержавіючої сталі, яка не потребує особливого догляду й легко чиститься.

Естетика та дизайн

Кам'яні мийки пропонують розкішну й природну естетику, яка покращує загальний вигляд кухні або ванної кімнати. На відміну від них, мийки з нержавіючої сталі мають сучасний і витончений дизайн, який доповнює сучасні приміщення в індустріальному стилі, надаючи їм мінімалістичного та елегантного вигляду.

Вартість та інвестиції

Кам'яні мийки часто коштують дорожче через вартість матеріалів і монтажу. І навпаки, мийки з нержавіючої сталі, як правило, бюджетніші, але можуть потребувати додаткового догляду, щоб запобігти появі вм'ятин і подряпин, що призведе до майбутніх витрат на ремонт або заміну.

Вплив на довкілля

Кам'яні мийки, виготовлені з природних матеріалів, мають менший вплив на довкілля, порівняно з мийками з нержавіючої сталі, які виготовляються в результаті промислових процесів. Вибір кам'яної мийки може узгоджуватися з екологічно чистим вибором і зусиллями щодо сталого розвитку в дизайні будинку.

Раніше UAportal розповідав, як очистити сковорідку, щоб була як нова.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!