ukr
русский
English

Яку газонокосарку вибрати електричну чи бензинову: що варто знати при покупці

Владислав Москаленко

Порівняння електричної та бензинової газонокосарки
Порівняння електричної та бензинової газонокосарки. Джерело: Pexels

Ви не знаєте, яка газонокосарка краща – бензинова та електрична? UAportal розповів, що важливо знати при купівлі.

Вартість

Хоча бензинові, як правило, мають вищу початкову вартість, їх поточні витрати на паливо й технічне обслуговування є доступнішими. Це робить їх економічно вигідним варіантом в довгостроковій перспективі.

Вплив на довкілля

Електричні газонокосарки мають явну перевагу над бензиновими моделями. Вони виробляють нульові викиди, що робить їх екологічно чистим вибором. Вони також працюють тихіше, мінімізуючи шумове забруднення, а також не створюють такого ризику розливу палива або вихлопу, як бензинові газонокосарки.

Потужність і продуктивність

Бензинові газонокосарки зазвичай надійніші та можуть без проблем впоратися з жорсткою, густою травою. Електричні, хоч і працюють тихіше й не потребують особливого обслуговування, можуть не справлятися з важкими завданнями та потребують додаткової заміни акумуляторів при тривалому використанні.

Зручність і мобільність

Електричні газонокосарки пропонують безпроблемну експлуатацію без необхідності поїздок на заправку або брудного обслуговування. З іншого боку, бензинові газонокосарки забезпечують необмежену мобільність, але вимагають правильного поводження з паливом і регулярного обслуговування.

Простота використання та обслуговування

Що стосується простоти використання та обслуговування, то електричні газонокосарки виграють, завдяки простому запуску кнопкою та мінімальним потребам в обслуговуванні. Бензинові газонокосарки, хоча й потужніші, але потребують додаткового обслуговування, наприклад, заміни масла та свічок запалювання. Їхні двигуни з ручним запуском також можуть бути складними для деяких користувачів.

Раніше UAportal розповідав, як правильно підготувати сад до весни.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!