ukr
русский

Як обрати якісну та свіжу свинину: основні поради та рекомендації

Владислав Москаленко

Як обрати свинину
Як обрати свинину. Джерело: UAportal

Кожен, хто купує свинину, хоче бути впевненим в її відмінній якості та свіжості. UAportal розповідає, як колір, запах, текстура, стан упаковки, вміст жиру, запах і знання про умови вирощування самої тварини допоможуть вам обрати найкраще.

Зверніть увагу на колір і текстуру

При виборі свинини важливо звернути увагу на колір – якісне м'ясо повинно мати рожево-червоний відтінок. Текстура повинна бути твердою і злегка вологою на дотик, це вказує на свіжість. Важливо уникати м'яса, яке є сірим або має слизьку поверхню, оскільки це ознаки псування або низької якості.

Стан упаковки

Ще одним важливим аспектом вибору якісної свинини є огляд упаковки. Шукайте м'ясо, яке герметично запаковане і не має проколів або розривів на пакуванні. Крім того, дуже важливо перевірити термін придатності продукту.

Вміст жиру

Перевірка вмісту жиру має важливе значення при виборі свинини. Якісне м'ясо повинне мати невелику його кількість для забезпечення соковитості.

Читайте також: Краще ніж шашлик: як приготувати свинину у пиві до великодніх свят

Запах

Щоб переконатися, що м'ясо свіже, важливо понюхати його. Якісна свинина повинна мати нерізкий запах. Будь-які сторонні аромати можуть свідчити про псування або неправильне зберігання.

Умови вирощування свиней

Важливо враховувати умови, в яких вирощували свиней. Обирайте м'ясо від перевірених постачальників, які надають пріоритет здоров'ю тварини. Крім того, корисно звернутися до місцевих фермерів або спеціалізованих магазинів, щоб отримати якісну консультацію щодо продукту.

Пропонуємо дізнатися великодній рецепт сирної грудки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!