ukr
русский
Polski

Як повернути смак тепличним помідорам: 3 ефективні лайфхаки

Марина Грамович

Як повернути смак тепличним помідорам: 3 ефективні лайфхаки
Як повернути смак тепличним помідорам. Джерело: Pexels

У міжсезоння магазинним помідорам часто бракує смаку та аромату, які ми асоціюємо з цим соковитим овочем. Однак, якщо вам попалася партія несмачних плодів, не засмучуйтеся! UAportal підготував три корисні лайфхаки, як перетворити такі помідори на соковиті делікатеси.

Маринування

Почніть з того, що помийте помідори, видаліть плодоніжки та наріжте їх на порційні шматочки відповідного розміру для обраного вами рецепту. Потім посипте сумішшю цукру і солі.

Читайте також: Захистить від вірусів та зміцнить імунітет: Як приготувати натуральний чай зі спеціями

Збризніть рослинною олією, щоб покращити смакові якості. Якщо ви плануєте додати помідори в салат або як гарнір, приправте їх ароматними спеціями або свіжою зеленню, щоб покращити загальне смакове враження.

Гаряча вода

Помістіть помідори у відповідну ємність і обережно залийте їх гарячою водою - переконайтеся, що температура води не перевищує 50 градусів за Цельсієм. Залиште їх в гарячій воді приблизно на 5 хвилин. Після цього дайте помідорам охолонути, наповнившись смаком.

Додайте трави

Помідори чудово гармонують з додаванням листя базиліка або естрагону, а також свіжого кропу, петрушки або м'яти. Якщо попередні методи не дали бажаних результатів, саме час скористатися цими природними підсилювачами смаку.

Радимо також звернути увагу на рецепт восьми найсмачніших та простих закусок на шпажках.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!