ukr
русский
English

Як врятувати пересолену страву: Цікаві варіанти

Марина Грамович

Як врятувати солону страву від кулінарної невдачі
Як врятувати солону страву від кулінарної невдачі. Джерело: freepik

Дізнайтеся про корисні поради, які гарантують, що надмірно солона страва не призведе до кулінарного розчарування. UAportal поділився корисними методами, які можуть стати кулінарним порятунком.

Картопля для поглинання солі

Якщо страва надто солона, можна порізати картоплю на шматочки і додати її до страви. Під час приготування картопля поглине частину солі, допомагаючи збалансувати смаки. Коли страва закінчить готуватися, картоплю можна вийняти перед подачею на стіл. Цей метод особливо підходить для супів, рагу та інших рідких страв.

Читайте також: Який маринад для шашлику зробить його соковитим і м’яким: поради з приготування

Кислота для нейтралізації солі

Якщо ви маєте справу з надто солоною стравою, подумайте про додавання оцту, цитрусового соку або нарізаних помідорів. Кислота допоможе нейтралізувати солоність і відновити збалансований смак. Цей прийом ефективний для соусів, маринадів, слугуючи швидким і ефективним способом врятувати пересолену страву.

Розведення несолоними інгредієнтами

Щоб врятувати пересолену страву, можна розбавити її несолоними інгредієнтами. Наприклад, у надто солоний суп можна додати більше води, несолоного бульйону або помідорів, які допоможуть розбавити солоність, зберігаючи при цьому оригінальні смакові якості страви. Цей метод добре підходить для страв з рідкою або напіврідкою консистенцією.

Радимо також звернути увагу на рецепт сирників з карамельним соусом.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!