ukr
русский

Як заощадити гроші: Корисні лайфхаки

Владислав Москаленко

Лайфхаки для заощадження коштів
Лайфхаки для заощадження коштів. Джерело: UAportal

У цій статті UAportal підготував поради та методики, які змінять ваш підхід до економії грошей. Дізнайтеся, як творчо підходити до продуктових покупок і планувати бюджетне харчування без шкоди для поживних і смакових якостей.

Покупка продуктів

Замість того, щоб завжди ходити в дорогі супермаркети, спробуйте дослідити дисконтні магазини або місцеві ринки, де можна знайти знижки та вигідні пропозиції на товари повсякденного вжитку.

Читайте також: Як заощадити гроші на продуктах: Три дієвих лайфхаки

Крім того, вибір на користь магазинних брендів продуктів замість іменних може допомогти заощадити ще більше грошей. Нарешті, складання списку покупок перед походом до магазину і його дотримання може запобігти імпульсивним покупкам і сприяти довгостроковим заощадженням.

Бюджетне планування харчування

Пошук доступних рецептів і створення на їх основі тижневого плану харчування допоможе уникнути непотрібних витрат на їжу на винос або часті походи в ресторани. Також вигідно купувати інгредієнти оптом і за знижками.

Спростіть спосіб життя 

Спростивши свій спосіб життя і зосередившись на найнеобхіднішому, можна скоротити непотрібні витрати. Цього можна досягти, скасувавши невикористовувані підписки, обмеживши споживання енергії та стримуючи імпульсивні покупки. Доступною альтернативою також може стати купівля одягу, меблів та інших речей на секонд-хенді. 

Нагадаємо, ми розповідали, що деякі предмети можуть притягувати удачу та благополуччя.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!