ukr
русский

Як зробити домашній засіб для миття посуду: 5 ефективних порад

Владислав Москаленко

Як зробити домашній засіб для миття посуду: 5 ефективних порад
Поради для створення домашнього миючого засобу для посуду. Джерело: Pexels

Засоби для прибирання, зокрема й для миття посуду, доступні в різних варіантах – від екологічно чистих до тих, що призначені для чутливої шкіри. UAportal розповів, що ви також можете зробити власний засіб для миття посуду, використовуючи легкодоступні інгредієнти.

Харчова сода та дитяче мило

Для цього рецепта вам знадобиться 1 пачка харчової соди, 2 шматочки дитячого мила та 1 літр теплої води. Дрібно натріть дитяче мило, а потім змішайте його з содою і теплою водою. Використовуйте міксер, щоб досягти густої та однорідної консистенції.

Харчова сода та перекис водню

У ємності з розпилювачем змішайте 0,5 л гарячої води, 2 столові ложки харчової соди і 2 столові ложки перекису водню. Ретельно перемішайте суміш, і вона готова до використання.

Читайте також: Вручну чи у посудомийці: як дешевше мити посуд

Господарське мило, сода і сіль

Візьміть 1/4 частину господарського мила і розчиніть його в 1 склянці окропу. Потім додайте 3 столові ложки соди і 1 столову ложку солі. Все добре перемішайте до повного поєднання. Процідіть суміш і перелийте її у пляшку для зручного використання.

Гірчичний порошок і харчова сода

Цей спосіб використовується на професійних кухнях і полягає в тому, що 1 столову ложку гірчичного порошку і 1 столову ложку харчової соди розчиняють в 1 склянці гарячої води. Змішайте інгредієнти до повного розчинення.

Гірчичний порошок, лимонна кислота, сода та сіль

Для цього варіанту змішайте 5 столових ложок гірчичного порошку з 1 столовою ложкою лимонної кислоти, 7 столовими ложками харчової соди та 1 столовою ложкою кухонної солі. Ця суміш не потребує води і може використовуватися безпосередньо як засіб для чищення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не потрібно мити посуд у гостях.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!