ukr
русский

Як продовжити життя зрізаних квітів: практичні поради

Марина Грамович

Продовження життя зрізаних квітів у вазі
Як збільшити тривалість життя квіткових композицій. Джерело: Pixabay.com

Продовження життя зрізаних квітів вимагає особливої уваги та зусиль. UAportal з'ясував, що, дотримуючись певних порад, букети збережуть свою свіжість на довгий період часу.

Правильний час доби

Зрізаючи квіти, важливо робити це рано вранці або пізно ввечері, коли квіти найбільш вологі. Це допоможе забезпечити довший термін зберігання квітів після їх зрізання. Уникайте зрізання квітів у спекотну погоду, оскільки вони можуть швидко зів'янути.

Використання гострих інструментів

Завжди використовуйте гострі ножиці для зрізання квітів. Тупі леза можуть розчавити стебла, що завадить квітам вбирати воду і залишатися свіжими.

Читайте також: Позбудьтеся їх негайно: 8 квітів і рослин, які приваблюють проблеми до оселі

Зрізання стебел під кутом

Зрізайте стебла під кутом 45 градусів. Це збільшить площу поверхні для поглинання води, що продовжить їхнє життя у вазі.

Видалення зайвого листя

Перед тим, як поставити квіти у вазу, слід видалити зайве листя, яке буде занурене у воду. Це допоможе запобігти розмноженню бактерій у воді і довше зберегти квіти свіжими.

Використання квіткового консерванту

Щоб продовжити життя зрізаним квітам, бажано розглянути можливість використання квіткового консерванту у воді. Це допоможе підживити квіти і запобігти розмноженню бактерій. Для досягнення найкращих результатів слід ретельно дотримуватися інструкцій.

Раніше команда UAportal розповідала про шість рослин, які мають бути на вашій кухні. Вони очищають повітря та усувають аромати.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!