ukr
русский

Як застосувати корицю в побуті: цікаві лайфхаки

Марина Грамович

Вивчаємо креативні способи застосування кориці в повсякденному житті
Вивчаємо креативні способи застосування кориці в повсякденному житті. Джерело: freepik

UAportal поділився лайфхаками, які розкривають численні переваги кориці. Вони пропонують практичні рішення як для домашнього господарства, так і для особистих потреб.

Кориця як натуральний освіжувач повітря

Корицю можна використовувати як натуральний освіжувач повітря. Закип'ятіть каструлю з водою з кількома паличками кориці. Теплий, заспокійливий аромат наповнить оселю, без необхідності використовувати синтетичні освіжувачі повітря.

Читайте також: Чому яйця потрібно посипати сіллю: лайфхак від розумних бабусь

Інший спосіб – загорнути невелику кількість меленої кориці в клаптик тканини і покласти її в мішок пилососа, щоб під час прибирання повітря наповнилося приємним ароматом кориці.

Кориця для покращення смаку

Кориця є універсальною спецією для підсилення смаку як солодких, так і солоних страв. Дрібка кориці в ранковій каві або вівсянці надає сніданку пряного аромату. У пікантних рецептах додавання кориці до маринадів чи соусів надає стравам неповторного та вишуканого смаку. А якщо змішати корицю з цукром і посипати нею десерти, то можна отримати ще яскравіший смак.

Кориця для здоров'я та гарного самопочуття

Приготуйте заспокійливий чай. Залийте паличку кориці окропом і додайте трохи меду, щоб допомогти травленню і отримати заспокійливий напій перед сном.

Приготуйте просту маску для обличчя. Змішайте порошок кориці з медом і нанесіть на обличчя, щоб ефективно зменшити запалення і освітлити шкіру.

Нагадаємо, ми вже писали, як зробити заготовки цитрусової цедри.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!