ukr
русский
English

Як подолати складну ситуацію: Дієві лайфхаки

Владислав Москаленко

Як подолати складну ситуацію: Дієві лайфхаки
Як долати важкі ситуації. Джерело: Pexels

Складні ситуації є звичайною частиною життя, і те, як ми підходимо до них і вирішуємо їх, може суттєво вплинути на нас. UAportal підготував три техніки, які допоможуть впоратись зі складними ситуаціями, коли вони виникають.

1. Прийміть ситуацію

У деяких випадках виникають проблеми, які просто неможливо вирішити. Важливо розпізнавати такі ситуації і не зациклюватися на них. Постійна зацикленість на нерозв'язній проблемі призводить лише до стресу і заважає досягти успіху та задоволеності. Натомість навчіться відпускати і приймати ці виклики як частину життя.

2. Сприймайте страх як захисний механізм 

Хоча страх може здатися не найкращим способом подолання складних ситуацій, розуміння його значення може бути надзвичайно корисним. Коли ви стикаєтеся з рішенням або проблемою, спочатку може виникнути відчуття спокою і щастя від усвідомлення того, що рішення не за горами.

Читайте також: Революція в психоаналізі: Вчені пропонують використовувати ШІ для діагностики депресії

Однак з часом часто закрадається страх. Замість того, щоб розглядати страх як виключно негативну емоцію, сприймайте його як захисний механізм, покликаний тримати нас у безпеці та пильності. Включіть страх у процес прийняття рішень, визнаючи його потенціал, який може відвернути нас від критичних помилок.

3. Поставте цілі

Коли виникають складні ситуації, стає легко втратити з поля зору наші цілі, мрії та прагнення. Дуже важливо не дозволити проблемам затьмарити ширше бачення життя. Насправді багато проблем часто є несуттєвими у великому плані речей.

Тому навіть у найбільш стресових ситуаціях важливо переключити увагу на майбутнє і відновити зв'язок з метою. Нагадуючи собі про те, чого ми дійсно хочемо досягти, ми вириваємося з лещат труднощів і рухаємося вперед.

Раніше науковці порадили жінкам після 55 років вживати чорнослив щодня.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!