ukr
русский
English

Як правильно доглядати за махровими рушниками: дієві методи

Марина Грамович

Як правильно доглядати за махровими рушниками: дієві методи
Поради для догляду за махровими рушниками. Джерело: freepik.com

Правильне прання махрових рушників має вирішальне значення для збереження їхньої якості та довготривалої м'якості. UAportal зібрав цінні поради та рекомендації для догляду за ними.

Правильне прання

Правильне прання махрових рушників має важливе значення для збереження їх м'якості. Для початку рекомендується розділити рушники світлих і темних кольорів, щоб запобігти перенесенню кольору під час прання. Щоб зберегти тканину м'якою та уникнути впливу агресивних хімічних речовин, слід використовувати м'який мийний засіб.

Виведення плям

Для виведення стійких плям на махрових рушниках важливо попередньо обробити їх засобом для виведення плям перед пранням. Забруднені ділянки слід злегка почистити щіткою з м'якою щетиною і залишити засіб на деякий час, щоб він почав діяти.

Читайте також: Фахівці підказали дешевий засіб, що зробить рушники м'якими

Уникайте кондиціонерів

При пранні махрових рушників дуже важливо уникати використання кондиціонерів. Вони можуть залишати наліт на тканині, що з часом зменшує їхню поглинальну здатність. Краще обрати м'який мийний засіб, спеціально розроблений для делікатних тканин, щоб захистити цілісність і м'якість рушника.

Правильне сушіння та зберігання

Правильне сушіння та зберігання махрових рушників є не менш важливими факторами для забезпечення їхньої якості. Після прання важливо ретельно висушити рушники, щоб запобігти появі цвілі або неприємного запаху. Слід уникати пересушування, оскільки це може призвести до того, що тканина стане жорсткою. Після висихання акуратно складіть рушники та зберігайте їх у добре провітрюваному приміщенні, щоб запобігти утриманню вологи та забезпечити їхню свіжість.

Нагадаємо, ми вже писали, чому після прання в машинці речі стають бруднішими.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!