ukr
русский

Як відбілити улюблену футболку: поради досвідчених господинь

Владислав Москаленко

Як відбілити футболку
Як відбілити футболку. Джерело: UAportal

Зберегти свіжість і яскравість одягу можна за допомогою простих методів. UAportal розповідає про лайфхаки, які допоможуть врятувати вашу улюблену білу футболку.

Замочування в розчині харчової соди

Один з ефективних способів відбілити одяг – замочити його в суміші харчової соди і води. Цей метод допомагає вивести плями і освітлити тканину, не завдаючи їй шкоди. Просто змішайте розчин води і харчової соди, потім замочіть речі на кілька годин, після чого виперіть як зазвичай.

Використання лимонного соку

Ще один спосіб відбілити одяг – використовувати лимонний сік. Природна кислота, що міститься в лимоні, допомагає освітлити тканину і видалити плями. Змішайте одну частину соку з трьома частинами води, потім замочіть одяг у цьому розчині на кілька годин, після чого виперіть звичайним способом.

Читайте також: 5 простих і доступних способів видалити жирні плями з тканини

Кисневий відбілювач

Кисневий відбілювач допоможе вивести сильні та застарілі плями. Цей тип засобу менш жорсткий, ніж хлорний, і також безпечний для кольорового одягу. Головне дотримуйтесь інструкцій на етикетці і обов'язково повністю розчиніть відбілювач у воді, перш ніж помістити туди одяг.

Оцтове полоскання

Використання оцту як ополіскувача для одягу допоможе видалити залишки мила й освітлити тканину. Просто додайте пів чашки дистильованого білого оцту під кінець прання і дайте одягу висохнути на сонці, якщо це можливо. У міру висихання запах оцту розсіюватиметься.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!