ukr
русский
English

Як навчитися швидко засинати: 5 ефективних порад

Марина Грамович

Як навчитися швидко засинати: 5 ефективних порад
Практичні поради для швидкого засинання. Джерело: Pexels

Багато людей мають проблеми зі швидким засинанням, що може суттєво вплинути на їхнє загальне самопочуття. UAportal розповів про п'ять порад, які можуть призвести до покращення якості сну та загального стану здоров'я.

Усуньте відволікаючі фактори

Щоб швидко заснути, важливо усунути відволікаючі фактори, такі як шум, світло та електронні пристрої у спальні. Створення тихого і темного середовища сигналізує організму, що настав час спати.

Глибоке дихання і медитація

Вправи на глибоке дихання або медитація перед сном можуть допомогти заспокоїти розум і розслабити тіло. Діафрагмальне дихання можна практикувати, глибоко вдихаючи через ніс, а потім повільно видихаючи через рот. За допомогою цієї техніки можна знизити частоту серцевих скорочень і зменшити відчуття тривоги або стресу.

Читайте також: Вчені з'ясували звідки береться безсоння та як налагодити режим

Слідкуйте за своїм харчуванням

Те, що ви їсте і п'єте, може мати значний вплив на здатність швидко засинати. Уникайте важкої їжі, кофеїну та великої кількості рідини перед сном, оскільки це може його порушити. Замість цього віддайте перевагу легким закускам або трав'яним чаям, які сприяють розслабленню.

Звертайтеся за професійною допомогою, коли це необхідно

Якщо не виходить швидко заснути, незважаючи на випробування різних методів, може бути корисним звернутися за професійною допомогою. Важливо проконсультуватися з лікарем, щоб виключити будь-які основні медичні стани, які можуть спричиняти труднощі.

Нагадаємо, раніше ми писали про 5 речей, які не можна робити вранці, щоб не нашкодити здоров'ю.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!