ukr
русский
Polski

Як нарізати цибулю без сліз: Ефективні поради

Марина Грамович

Як нарізати цибулю без сліз
Як нарізати цибулю без сліз. Джерело: freepik

Коли справа доходить до того, щоб нарізати цибулю без сліз, застосування кількох простих способів може суттєво змінити ситуацію. UAportal поділився практичними та ефективними методами, які можуть перевернути ваше уявлення про цей процес. 

Охолодження цибулі

Перед тим, як нарізати цибулю, корисно покласти її в морозильну камеру приблизно на 15 хвилин. Такий підхід допомагає сповільнити виділення цибулею сірчистих сполук, що, в свою чергу, зменшує силу випаровування, яке зазвичай викликає сльозотечу. Доведено, що цей нескладний метод значно зменшує сльозотечу, викликану цибулею, і покращує загальний досвід нарізання.

Читайте також: Що робити, аби цибуля не почала швидко гнити: поради

Гострий ніж

Використання гострого ножа при нарізанні цибулі може сприяти мінімізації сліз. Гострий ніж забезпечує більш чисті зрізи і менше пошкодження клітин цибулі, що згодом зменшує виділення подразнюючих сполук.

Нарізка біля проточної води

Якщо нарізати цибулю поблизу води, це допоможе розсіяти подразнюючі сполуки, що містяться в цибулі, і зменшити їхній вплив на очі. Незалежно від того, чи вода тече з крана в раковині, чи з пляшки з водою, спрямовуючи пари подалі від обличчя, можна ефективно запобігти сльозоточивості очей. Вода сприяє поглинанню та розведенню летких сполук, що виділяються під час нарізання цибулі, полегшуючи навантаження на очі.

Радимо вам звернути увагу на рецепт рататую в перцях.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!