ukr
русский

Як легко прискорити проростання насіння: ефективні поради

Марина Грамович

Поради для гарного розвитку розсади
Поради як підвищити проростання насіння. Джерело: www.pexels.com

UAportal підготував поради, як пришвидшити проростання насіння. Оскільки іноді цей процес може зайняти більше часу, ніж очікувалося, та потребувати певної допомоги.

Щоб забезпечити гарний ріст розсади, важливо приділяти їй достатньо уваги. 

Ґрунт

Причиною повільного проростання може бути ґрунт, у який ви висаджували насіння. Якщо земля занадто щільна, вона може перешкоджати росту розсади до етапу пересадки. Однак для цього можна поліпшити повітропроникність ґрунту.

Також читайте: Сім важливих правил догляду за малиною від досвідчених городників

Досить ефективним методом є делікатне створення невеликих отворів між рядами за допомогою зубочистки. Ця процедура дозволить кисню потрапляти до коріння, покращуючи здатність саджанців дихати.

Полив

Ще один важливий аспект, який слід враховувати – це правильний полив. Щоб визначити, чи достатньо вологи в контейнері, щільно притисніть палець до ґрунту. Якщо ґрунт прилипає, то це свідчить про достатню вологість землі. Однак, якщо він залишається чистим, це ознака того, що потрібен полив.

Вітаміни

Дуже часто у саджанців спостерігається дефіцит поживних речовин. Для цього використовують спеціальні препарати, призначені для розсади. Наприклад бурштинова кислота, яка особливо ефективно допомагає розвитку перцю, баклажанів, томатів та інших рослин.

Раніше експерти дали поради з догляду за малиною, аби вона рясно плодила.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!