ukr
русский

Як позбутися гризунів в оселі: 5 корисних порад

Марина Грамович

Як позбутися гризунів в оселі: 5 корисних порад
Поради, які допоможуть вивести гризунів. Джерело: Pexels

Впровадження заходів для запобігання появи гризунів в оселі є важливим для підтримання чистого та безпечного середовища проживання. UAportal розповів, що шляхом герметизації точок входу, підтримання чистоти, встановлення пасток, залучення професійних служб, люди можуть ефективно запобігати цій проблемі.

Перевірте та загерметизуйте місця проникнення

Гризуни можуть проникати у вашу оселю через невеликі тріщини та отвори. Огляньте будинок і заклейте всі точки входу, використовуючи такі матеріали, як сталева вата, металеву тканину або конопатку.

Читайте також: Смертельні та гуманні способи боротьби з кротами

Підтримуйте чистоту в оселі

Підтримання чистоти в оселі має вирішальне значення для запобігання появи гризунів у вашому домі. Переконайтеся, що їжа зберігається в герметичних контейнерах, і регулярно прибирайте крихти. 

Встановіть пастки 

Використання пасток може бути ефективним способом зменшення популяції гризунів у вашому домі. Розмістіть оснащені мишоловки або інші пастки у певних місцях, наприклад, уздовж стін або біля входу в будинок. Покладіть у пастки арахісове масло, шоколад або насіння, щоб привабити гризунів.

Зверніться до професійної дератизаційної служби

Якщо у вас сильне зараження гризунами, може знадобитися допомога професійних дезінсекторів. Вони мають досвід та інструменти для ефективного знищення гризунів у вашій оселі. Крім того, вони можуть надати рекомендації щодо запобігання майбутнім зараженням.

Раніше ми писали про основну причину, чому миші проникають у ваш будинок і як їх зупинити.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!