ukr
русский
Polski

Як з картоплі зробити делікатес: 5 порад від досвідчених господинь

Владислав Москаленко

Як з картоплі зробити делікатес: 5 порад від досвідчених господинь
Поради для приготування картопля. Джерело: Pexels

Варену картоплю часто вважають простим гарніром, але приготувати її так, щоб приємно здивувати гурманів, може бути непросто. UAportal підготував кілька хитрощів, відомих досвідченим кулінарам, які допоможуть вам перетворити варену картоплю на справді чудову та оригінальну страву.

Використовуйте рослинну олію

Не всі знають, що смак картоплі можна чудово підсилити за допомогою рослинної олії. Обирайте нерафіновану, наприклад, просту соняшникову або оливкову. Просто збризніть вже відварену картоплю, щоб помітно покращити її смак.

Часник і кріп

Часник і кріп – добре відомі доповнення до картоплі. Дрібно наріжте ці інгредієнти і додайте в каструлю. Накрийте її кришкою і гарненько струсіть, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по всій страві.

Читайте також: Досконалий смак: рецепт бутерброда з авокадо за 2 хвилини

Перець та морква

Щоб підсилити смак відвареної картоплі, спробуйте приготувати її з іншими овочами. Додавайте інгредієнти безпосередньо в момент закипання води. Солодкий перець, морква, цибуля та селера – чудовий вибір.

Наріжте картоплю меншими шматочками

Іноді варіння цілої картоплі може не дати бажаного смаку. У таких випадках спробуйте розділити її на дві частини перед варінням. Це дозволить пришвидшити приготування та покращити смакові якості.

Використовуйте спеції

Правильне поєднання спецій може перетворити варену картоплю на по-справжньому ароматну та смачну страву. Подумайте про те, щоб додати паприку, куркуму, карі, лавровий лист, розмарин, петрушку або гострий перець.

Радимо також звернути увагу на рецепт скремблу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!