ukr
русский

Як використати апельсинові шкірки в побуті

Владислав Москаленко

Як використати апельсинові шкірки в побуті
Використання аплесьнової цедри в побуті. Джерело: UAportal

Апельсинові шкірки – це не просто відходи, вони мають прихований потенціал, який можна використати в побуті. UAportal пропонує творчі та екологічні рішення для різних аспектів вашого повсякденного життя завдяки натуральним цитрусовим оліям та освіжаючому аромату апельсинових шкірок.

Натуральні миючі засоби

Один зі способів використання апельсинових шкірок у домашньому господарстві – створення натуральних миючих засобів. Апельсинові шкірки містять натуральні олії, відомі своєю здатністю ефективно видаляти жир і бруд. Універсальний очищувач можна приготувати, поклавши апельсинові шкірки в банку, наповнену білим оцтом.

Після того, як суміш настоїться протягом декількох тижнів, її слід процідити і перелити в зручну пляшку з розпилювачем. Цей цитрусовий очищувач виявляється дуже ефективним у боротьбі з брудом і жиром на різних поверхнях, таких як стіл і раковина.

Відлякувач комах

Сильний аромат апельсинів відлякує мурах, комарів та мух. Щоб відлякати цих шкідників, просто натріть апельсинові шкірки вздовж підвіконь, дверних прорізів та інших точок входу.

Інший спосіб – кип'ятіння апельсинових шкірок у воді, в результаті чого утворюється настояна рідина, яку можна використовувати як потужний репелент від комах. Цей метод особливо ефективний для боротьби з попелицею в саду.

Освіжувач повітря

Для тих, хто прагне освіжити повітря у своїх домівках, апельсинові шкірки є природним рішенням. Якщо апельсинові шкірки і паличку кориці закип'ятити в каструлі з водою на плиті, приємні цитрусові аромати проникають у навколишнє середовище, ефективно нейтралізуючи неприємні запахи.

Читайте також: Врятує від застуди: рецепт журавлинно-апельсинового чаю

Приготуйте чай з апельсинових шкірок

Замість того, щоб викидати апельсинові шкірки, їх можна використати для створення чудового чаю. Для цього висушіть апельсинові шкірки і зберігайте їх у герметичному контейнері для подальшого використання.

Потім заваріть сухі апельсинові цедри в гарячій воді на кілька хвилин. В результаті ви отримаєте ароматний і смачний чай, який не тільки приємно смакує, але й має різні переваги для здоров'я.

Натуральний ароматизатор повітря

Перетворіть апельсинові шкірки на натуральний освіжувач повітря, який не потребує синтетичних хімікатів. Просто наповніть невеликий сітчастий мішечок сушеними апельсиновими шкірками і розмістіть його в потрібних місцях. Апельсинові шкірки повільно виділяють свої ефірні олії, залишаючи після себе освіжаючий аромат.

Радимо також звернути увагу на рецепт гарбузового кексу з апельсином. 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!