ukr
русский

З якого металу краще купувати прикраси: із золота чи срібла

Марина Грамович

Золото чи срібло
Золото чи срібло. Джерело: UAportal

Коли йдеться про дорогоцінні метали, срібло і золото часто порівнюють. Обидва мають різні властивості, про які UAportal розповідає детальніше.

Довговічність

Срібло відоме своєю довговічністю, будучи відносно м'яким і пластичним металом. Однак це робить його схильним до подряпин і вм'ятин в порівнянні з золотом, яке є більш міцним.

Вартість

Якщо порівнювати срібло із золотом з точки зору вартості, то золото значно цінніше через свою рідкість. Воно також більш стійке до корозії, в порівнянні зі сріблом, яке може потребувати частішого догляду.

Читайте також: Як очистити срібло в домашніх умовах: дієві способи

Зовнішній вигляд

Срібло має яскравий холодний відтінок порівняно із золотом, яке має теплий колір. Вибір між ними буде залежати від особистих уподобань.

Доступність

Срібло часто вважають більш доступним у порівнянні з золотом. Ця доступність робить його популярним вибором для повсякденних прикрас та аксесуарів.

Універсальність

Золото і срібло мають свої унікальні властивості, які роблять їх універсальними в різних аспектах. Сріблу часто надають перевагу за його сучасний і повсякденний вигляд, в той час як золото асоціюється з розкішшю і офіційними подіями.

Нагадаємо, ми розповіли, чи можна одночасно носити золото та срібло.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!