ukr
русский

IOS чи Android: яку операційну систему краще обрати

Владислав Москаленко

IOS чи Android: що краще?
Різниця між IOS та Android. Джерело: UAPortal

Коли справа доходить до покупки мобільного телефону важливо обрати найкращу для себе операційну систему. Дві найпопулярніші – IOS та Android. UAportal розповідає про їхні спільні та відмінні характеристики.

Якість маркетплейсів

Якщо порівнювати IOS з Android, то головним фактором є якість маркетплейсів. IOS має більш контрольований магазин додатків, з вищою безпекою і меншою ймовірністю вмісту шкідливого програмного забезпечення. Android ж має більш вільну платформу для розміщення додатків, але підвищує ризик появи вірусів.

Можливості персоналізації

Ще одним пунктом порівняння між IOS та Android є рівень персоналізації. Android пропонує більше можливостей для цього, що дозволяє користувачам підлаштовувати свої пристрої під себе. IOS, навпаки, має більш стандартний інтерфейс з обмеженими можливостями налаштувань загального вигляду.

Читайте також: Огляд гарнітури віртуальної реальності 3 Body Problem: що відомо про пристрій

Взаємодія з іншими пристроями

Що стосується взаємодії з іншими пристроями, то продукти IOS, такі як iPhone, iPad і Mac, без проблем підключаються один до одного, забезпечуючи комфортну роботу на всіх пристроях. Водночас Android пропонує ширший спектр можливостей праці з іншими девайсами. 

Безпека та конфіденційність

З точки зору безпеки та конфіденційності, IOS вважається більш захищеною завдяки своїй закритій системі та суворому процесу перевірки додатків. Натомість Android надає більше свободи і є більш відкритим, що робить його більш вразливою до загроз безпеці. Варто зазначити, що пристрої на IOS виграють за рахунок своєчасних оновлень та виправлень помилок.

Нагадаємо, компанія BenQ разом з MSI представила на ринку абсолютно новий монітор.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!