ukr
русский

Інфрачервоний обігрівач: переваги та недоліки, які варто врахувати перед купівлею

Владислав Москаленко

Інфрачервоний обігрівач: переваги та недоліки, які варто врахувати перед купівлею
Що відомо про інфрачервоний обігрівач. Джерело: Pexels

Інфрачервоні обігрівачі пропонують енергоефективність, користь для здоров'я та миттєве тепло, але вони також мають недоліки, такі як обмежений діапазон нагріву, специфічний напрямок нагріву та вища початкова вартість. UAportal розповів про плюси і мінуси інфрачервоних обігрівачів.

Плюси

1. Енергоефективність

Інфрачервоний обігрівач відомий своєю енергоефективністю, оскільки він перетворює майже всю електроенергію, яку використовує, в тепло. Він споживає менше енергії порівняно з традиційними обігрівачами, що допомагає зменшити рахунки за електроенергію.

2. Користь для здоров'я

Однією з переваг інфрачервоних обігрівачів є їхня здатність виробляти тепло, подібне до природного сонячного світла. Це може мати позитивний вплив на наше здоров'я, оскільки покращує кровообіг і знімає м'язову напругу. Крім того, вони не пересушують повітря, і це може бути корисним для людей з респіраторними захворюваннями.

3. Миттєве нагрівання

На відміну від інших обігрівачів, яким потрібен час, щоб прогріти приміщення, інфрачервоні обігрівачі забезпечують миттєве тепло. Як тільки їх вмикають, можна відчути, як тепло поширюється по всьому приміщенню, забезпечуючи миттєвий комфорт, особливо в холодні зимові дні.

Мінуси

1. Обмежений діапазон обігріву

Одним з недоліків інфрачервоних обігрівачів є їх обмежений діапазон обігріву. Вони найбільш ефективні для обігріву невеликих і середніх кімнат і можуть бути не в змозі забезпечити достатнє тепло у великих приміщеннях. Важливо враховувати розмір при виборі відповідного обігрівача для ваших потреб.

Читайте також: Експерти з енергетики назвали ідеальну температуру для опалення будинку, щоб зекономити на рахунках

2. Напрямок нагріву

Інфрачервоні обігрівачі випромінюють тепло в певному напрямку, а це означає, що вони не можуть рівномірно нагрівати всю кімнату. Це може призвести до того, що певні зони будуть теплішими, тоді як інші залишатимуться прохолодними. Щоб подолати цю проблему, вам може знадобитися правильне розташування обігрівача або використання декількох приладів для забезпечення рівномірного обігріву.

3. Ціна

Хоча інфрачервоні обігрівачі пропонують переваги енергозбереження в довгостроковій перспективі, їх початкова вартість може бути вищою порівняно з традиційними обігрівачами. Передові технології та матеріали, що використовуються в інфрачервоних обігрівачах, сприяють збільшенню початкових витрат.

Нагадаємо, ми підготували декілька способів, які допоможуть вам зігрітися, якщо в домі немає центрального опалення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!