ukr
русский
Polski

Що їсти для здоров'я очей: список продуктів

Владислав Москаленко

Покращуємо здоров'я очей за допомогою правильного харчування
Покращуємо здоров'я очей за допомогою правильного харчування. Джерело: freepik

На здоров'я очей значною мірою впливають продукти, які ми споживаємо. UAportal розповів детальніше про те, як запобігати проблемам із зором за допомогою харчування.

Морква

Морква добре відома своїм зв'язком з покращенням зору завдяки високому вмісту бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Додавання моркви до раціону може допомогти зберегти здоров'я очей і запобігти погіршенню зору.

 

Сира морква є корисним і зручним перекусом. Щоб максимізувати користь моркви, її можна поєднувати з невеликою кількістю корисного жиру, оскільки вітамін А є жиророзчинним. Подумайте про те, щоб додати трохи хумусу до морквяних паличок, щоб отримати поживний і ситний перекус.

Зелень

Зелень, така як шпинат, капуста і салат, є чудовим джерелом лютеїну і зеаксантину – двох потужних антиоксидантів, які допомагають захистити очі від шкідливого світла і знижують ризик розвитку дистрофії жовтої плями і катаракти.

Читайте також: Як обрати дієту, яка допоможе схуднути

Цю зелень можна включити в раціон, додаючи її до смузі, салатів, омлетів або супів, щоб отримати поживні речовини, корисні для очей. Злегка обсмаживши листяну зелень з часником та оливковою олією, можна створити гарнір, насичений необхідними вітамінами та мінералами.

Омега-3 жирні кислоти

Споживання продуктів, багатих на омега-3, таких як лосось, сардини, насіння чіа та волоські горіхи, може підтримати здоров'я очей, зменшуючи ризик сухості та вікової дегенерації жовтої плями.

Лосось на грилі можна додати до вечері, а насіння чіа – до ранкового йогурту або вівсянки для ситного та поживного сніданку. Перекусивши жменею волоських горіхів, ви зможете підвищити рівень споживання омега-3 протягом дня, а також покращити здоров'я очей.

Нагадаємо, ми вже писали, які 5 продуктів варто включити у свій раціон.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!