ukr
русский
English

4 продукти, які не можна мити перед вживанням

Марина Грамович

4 продукти, які не можна мити перед вживанням
Продукти, які не варто мити. Джерело: Pexels

Коли справа доходить до приготування їжі, миття інгредієнтів часто вважається важливим етапом. Однак у деяких випадках краще пропустити процес миття і приготувати їжу як є, забезпечивши оптимальний смак і безпеку. UAportal розповів про чотири продукти, які не варто мити перед приготуванням.

Яйця

Яйця часто покривають захисною речовиною, щоб запобігти проникненню мікроорганізмів через шкаралупу. Миття може видалити цю захисну плівку, роблячи їх вразливими до забруднення. Тому перед зберіганням не варто їх мити.

Читайте також: Господині розповіли рецепт омлету з кабачками на сніданок

Курка

Хоча з сирим м'ясом необхідно поводитися обережно, мити курку перед приготуванням не рекомендується. Будь-які шкідливі бактерії можуть потрапити на ваші руки та кухонну раковину під час миття. Термічна обробка ефективно усуне будь-які потенційні мікроби.

М'ясо

Подібно до курки, інші види сирого м'яса, такі як баранина, свинина, телятина та яловичина, також не рекомендується мити. Термічна обробка в процесі приготування допомагає знищити бактерії. Однак перед приготуванням бажано промокнути зайву вологу або сік з м'яса паперовими рушниками.

Гриби

Хоча гриби важливо почистити, замочувати їх у воді не варто. Крім того, тривалий вплив води може призвести до втрати смаку.

Радимо також звернути увагу на рецепт тушкованої картоплі з м‘ясом.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!