русский
Суспільство

Ветеринари назвали найпотворніші породи собак

Дутік Катерина

Некрасиві породи собак, на думку ветеринарів
Некрасиві породи собак, на думку ветеринарів

Деякі породи собак мають справді нетрадиційну зовнішність, через що й полюбилися по всьому світу. Їхній унікальний вигляд не впливає на їхню любов до вас, товариськість та дружбу.

Видання Best Life назвало шість найпотворніших порід собак, на думку експертів. Утім, здебільшого їх вважають навпаки милими.

Читайте також: 5 порід собак, які мають поганий характер або часто хворіють

1. Бультер'єр

Бультер'єр. Джерело: Shutterstock
Бультер'єр. Джерело: Shutterstock

Хоча може здатися, що деякі менш популярні породи залишилися жити в тіні, іншим, таким як бультер’єр, пощастило насолодитися бути у центрі уваги. Бультер’єра часто називають "яйцеголовим", але порода добре піддається дресуванню та часто знімається у кіно.

Ці собаки можуть бути особливо ласкавими та чарівними. Якби у бультер’єра була мова любові, це було б якісно проведено час, заявив експерт з тварин Тревіс Брорсен.

2. Китайська чубата

Китайська чубата. Джерело: Shutterstock
Китайська чубата. Джерело: Shutterstock

Якщо бути чесними, нам усім хоч раз у житті доводилося підстригтися невдало. У випадку деяких порід собак такий незграбний вигляд може бути нормальним.

"Китайська чубата – порода іграшкових собак, яка відома своєю незвичайною зовнішністю", – розповіла Джефф Нетцлі, кінолог і засновник Dog Beaches Near Me.

За її словами, вони майже безшерсті, лише з кількома пучками волосся на голові, хвості та лапах. У них також широко розплющені очі, які можуть змусити їх виглядати трохи наляканими.

Однак ці чарівно незграбні цуценята, як правило, сяють, коли справа стосується особистості. Попри свій зовнішній вигляд, вони дуже ласкаві і, як правило, добре ладнають з іншими собаками та людьми.

3. Мисливська борза

Мисливська борзая. Джерело: Shutterstock
Мисливська борзая. Джерело: Shutterstock

Стара приказка говорить, що краса в очах того, хто дивиться. Борзу часто вважають однією з найпотворніших порід собак, каже кінолог Деніел Когілл. За його словами, ці високі, стрункі собаки нагадують хортів із великою кількістю загривків. Вони мають худі тіла, довгі морди та відсторонений характер, що робить їх трохи незграбними – і тим більше привабливими через це.

4. Ксолоіцкуінтлі

Ксолоіцкуінтлі. Джерело: Shutterstock
Ксолоіцкуінтлі. Джерело: Shutterstock

"Ксолоітцкуінтлі – іноді їх називають Ксоло – одна з найдавніших порід собак, історія якої сягає корінням ще до ацтеків. Але те, що справді виділяє цих собак сьогодні, – це відсутність шерсті, яка надає їм унікальний зовнішній вигляд ", – розповідає ветеринар Джорджина Уші Філліпс. Однак більшість ксоло мають легкий шар волосся на голові, що робить їх ще цікавішими!"

Попри це, експерти кажуть, що кожен, хто проводить час з однією з собак, побачить, що її зовнішній вигляд затьмарюється її поведінкою.

"Ксоло може виглядати страшно, але ця порода має надзвичайну відданість своєму господареві", — каже Брорсен.

5. Шар-Пей

Шар-Пей. Джерело: Shutterstock
Шар-Пей. Джерело: Shutterstock

"Шар-пей має багато унікальних рис, але для тих, хто не любить гавкаючих собак, вони для вас", – заявив Борсен. За його словами, такий пес захищає, але спокійно ставиться до членів сім’ї. І нехай вас не обманює відчуженість цієї породи: здебільшого вони такі ж розумні.

6. Бедлінгтон тер'єр

Бедлінгтон тер'єр. Джерело: Shutterstock
Бедлінгтон тер'єр. Джерело: Shutterstock

Жорстке, схоже на вовну волосся може бути значним надбанням для власників собак, які шукають породу, яка не надто сильно линяє. І, на думку експертів, один унікальний на вигляд пес сприймає ідею бультер’єра в овечій шкурі дещо буквально.

"Бедлінгтон-тер’єр – порода собак з кудлатою шерстю, яка виникла в Англії. Вони відомі своєю характерною зовнішністю, схожою на ягняти, і любов’ю копати нори", – пояснює Нетцлі.

Ці собаки розумні, активні та люблячі собаки, які є чудовими компаньйонами. Якщо ви зможете прийняти їхню незвичайну зовнішність, ви побачите, що це одна з найкращих порід".

Раніше UAportal розповідав про найкращі породи собак для людей, які багато часу проводять вдома.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!