ukr
русский
English

8 найкращих порід собак, якщо ви працюєте вдома

Дутік Катерина

Найкращі породи собак для дому - породи собак, які підходять людям, які працюють вдома
Породи собак, які підходять людям, які працюють вдома

Працювати вдома – це розкіш з різних поглядів: нуль часу на дорогу, холодильник, наповнений здоровою їжею, затишна атмосфера. Але нам не вистачає однієї речі, про яку ми не підозрювали, – колег.

У домашньому офісі стає самотньо. Чотирилапий колега може стати ідеальним рішенням – увага та товариськість без гучних, надокучливих телефонних дзвінків. Проте не всі породи підійдуть для тих, хто працює не в офісі, пише Best Life. Розповімо далі про найкращі породи собак для людей, які багато часу проводять вдома.

Читайте також: 9 найбільш унікальних порід собак, яких ви ніколи не бачили

1. Пудель

Пудель
Пудель. Джерело: Shutterstock

Пудель – одна з найрозумніших порід собак. Вони легко піддаються дресируванню, тихі, гіпоалергенні та із задоволенням займаються вдома, готові дружити з людьми будь-якого віку і тихенько пригорнуться до вас, поки ви працюєте.

Експерти виділяють три підпороди пуделів: стандартні, той і крихітні. Якщо ви хочете менш активну породу, то для вас підійде стандартна порода.

2. Хорт

Хорт - найкращі породи собак
Хорт. Джерело: Shutterstock

Ветеринар Дженна Махан розповіла, що більшість хортів із задоволенням проводять багато часу на дивані, бажано під ковдрою. Вони, як правило, тихі й чисті, мають хороші манери і ніжну поведінку.

За словами ветеринарної медсестри Емми Томпсон, один конкретний тип хортів є особливо чудовою породою для людей, які працюють вдома.

"Італійські хорти невибагливі у догляді, вони не потребують особливого догляду, і однієї прогулянки на день буде достатньо. Вони також надзвичайно люб’язні та люблять тісний контакт зі своїми господарями, тобто, коли ви працюєте, вони будуть щасливі сидячи біля ваших ніг або на колінах", – пояснила Томпсон, додавши, що ця порода не любить, коли їх залишають наодинці надовго.

3. Мальтез

Найкращі породи собак для квартири
Мальтійська болонка. Джерело: Shutterstock

Маленькі собаки, як правило, стають кращими компаньйонами для роботи, оскільки вони можуть дрімати у вас на колінах, поки ви працюєте за своїм столом. З цієї причини Аарон Райс, експерт-кінолог Stayyy, каже, що мальтійська болонка є однією з найпопулярніших порід для людей, які працюють вдома.

"Це маленькі та тихі собаки, яким не потрібно занадто багато місця для пересування. Вони також дуже розумні та легко піддаються дресируванню, тому вони можуть бути чудовим компаньйоном для тих, хто хоче проводити більше часу вдома", – пояснив експерт.

4. Чихуахуа

Чихуахуа
Чихуахуа. Джерело: Shutterstock

Ветеринарний хірург Лінда Саймон вважає чихуахуа – найменшу породу собак у світі, особливо вдалим варіантом, якщо ви багато часу проводите вдома, особливо працюєте. Вам не потрібен галасливий собака, або такий, що буде шкодити.

"Скоріше, ви шукатимете собаку легкої поведінки, яка можуть розважити себе і не завдають зайвих пустощів", – додала Саймон, зауваживши, що в такому випадку вам підійде саме чихуахуа, які не потребують великої кількості прогулянок та активності. Вони люблять ласку та увагу від господаря.

5. Німецький дог

Найкраща порода собак для дому
Німецький дог. Джерело: Shutterstock

Маленькі собаки не для всіх. Серед великих порід собак доги є хорошими компаньйонами на роботі. Ці ніжні гіганти. Зазвичай вони не збудливі, за винятком, можливо, коли хтось новий приходить, щоб їх погладити. Їх м’який характер робить їх спокійними та тими, хто легко піддається навчанню, що робить їх найкращою великою породою собак для тих, хто працює вдома, за умови, що у них є місце.

Просто переконайтеся, що ваш домашній офіс достатньо просторий, щоб розмістити ваш стіл і лежанку для собак.

6. Лабрадор ретривер

Лабрадор ретривер
Лабрадор ретривер. Джерело: Shutterstock

За словами ветеринара Корінн Вігфолл, лабрадори-ретривери є чудовим вибором для всіх. Вони люб’язно сидітимуть біля ваших ніг увесь день, поки ви працюватимете, і складатимуть вам компанію.

Вона зазначає, що лабрадорам потрібно мінімум 40 хвилин вправ щодня, але це "допоможе вам вийти з дому та збільшити кількість кроків після завершення робочого дня, щоб ви могли розслабитися після важкого дня в домашньому офісі.

Також лабрадори легко піддаються дресируванню, вони доброзичливі та добре ставляться як до дітей, так і до інших собак.

7. Золотистий ретривер

Золотистий ретривер - найкращі породи собак для сімей з дітьми
Золотистий ретривер. Джерело: Shutterstock

Ветеринарний епідеміолог Стефані Венн-Ватсон розповіла, що ідеальна порода собаки для віддаленого працівника має бути рівною мірою спокійною та активною.

"Ви хочете, щоб вони були достатньо м’якими, щоб не відволікати вас під час роботи, але також достатньо активними, щоб регулярно гуляти з вами", – пояснила експертка, зауваживши, що вам підійдуть золотисті ретривери. Ці собаки мають вроджену здатність відповідати людській енергії, тому вони будуть ліниві, коли ви відволікаєтеся на роботу, але також готові приєднатися до вас у другій половині дня або ввечері, щоб прогулятися.

8. Звичайний безпородний собака

Найкращі собаки для людей
Безпородний собака. Джерело: Shutterstock

Ветеринари мудро радять не боятися обирати безпородним собак, тобто дворняг. Якщо ви врятуєте їх від поганого життя і дасте сім'ю, вони обожнюватимуть вас до кінця свого життя й даруватимуть вдячність кожен день.

Собаки змішаних порід зазвичай прагнуть догодити, а отже, легко піддаються дресируванню. Крім того, вони будуть міцними та здоровими завдяки їхній батьківській суміші – без дисплазії кульшового суглоба чи інших генетичних розладів.

Раніше UAportal дав чотири поради, як швидко та ефективно видалити шерсть домашніх тварин з пральної машинки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!