русский
Суспільство

Сильна магнітна буря розтягнеться на три доби: оновлений прогноз на грудень

Билім Олена

Сильна магнітна буря розтягнеться на три доби: оновлений прогноз на грудень
Магнітні бурі у грудні

У середу, 6 грудня, розпочалася магнітна буря "помаранчевого рівня". Її сила становить 4 бали з 9 можливих. Шторми такого рівня здатні впливати не метеозалежних людей.

На сайті сервісу контролю за космічною погодою Meteoagent зазначається, що потужність геомагнітних коливань залишатиметься сильною три доби поспіль – 6,7 та 8 грудня.

Читайте також: Науковці знайшли спосіб зменшити біль без ліків

Магнітні бурі у грудні
Магнітні бурі у грудні

З 9 по 11 грудня потужних спалахів не очікується, удари відновляться 12 грудня. Цього дня очікується буря у 4 бали.

Магнітні бурі червоного рівня очікуються в останні дні грудня – 30 та 31 числа. Очікується, що геомагнітні шторми сягнуть сили у 5 балів.

Близько 30-35% населення планети відчувають нездужання, коли погода змінюється. З'являються такі симптоми, як: головний біль, мігрень, запаморочення, нудота чи блювання, слабкість, сонливість, задишка, закладання вух, біль у суглобах, дратівливість або поганий настрій. 

На жаль, метеопатію не можна повністю вилікувати, але можна полегшити її симптоми.

Для цього можна скористатися такими рекомендаціями:

  • Слідкуйте за прогнозом погоди. Якщо ви знаєте, що погода зміниться, можете завчасно підготуватися до цього, наприклад, прийняти ліки, які вам допомагають.
  • Здоровий спосіб життя. Здорове харчування, достатній сон і регулярні фізичні вправи допоможуть зміцнити організм і зробити його більш стійким до впливу погодних умов.
  • Відмова від шкідливих звичок. Куріння, алкоголь і фастфуд послаблюють організм і можуть посилити симптоми метеопатії.
  • Лікування основного захворювання. Якщо у вас є хронічні захворювання, такі як серцево-судинні захворювання або артрити, їх лікування також допоможе полегшити симптоми метеопатії.

Якщо ви відчуваєте симптоми метеопатії, зверніться до лікаря. Він допоможе вам визначити причину ваших симптомів і призначить лікування, яке допоможе вам почуватися краще.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!