ukr
русский
English

Оберіть цей режим: як зекономити електроенергію при користуванні пральною машиною

Ціхоцька Марія

Оберіть цей режим: як зекономити електроенергію при користуванні пральною машиною
Зекономити гроші на пранні реально

Пральна машина - невід'ємна частина побутової техніки, без якої важко уявити сучасне життя. Безсумнівно, вона полегшує щоденні обов'язки. Водночас використання пральної машини збільшує споживання електроенергії. Як виявляється, дотримуючись певних правил, можна суттєво зекономити на комунальних послугах. Про це пише

користувач TikTok @budgetingmumofficial.

Раніше ми розповідали, як зменшити витрати енергії за допомогою холодильника.

Читайте також: Експерт розповів, як ефективно зігрітися, коли вдома немає опалення

Як заощадити електрику під час прання

У кожній пральній машині є одна кнопка, що дає змогу ефективно скоротити витрати на комунальні послуги. Проте багато хто про неї не знає і не використовує її. В результаті доводиться сплачувати значні суми за електроенергію та воду.

TikTok-блогерка стверджує, що найбільше енергії витрачається на нагрівання води у пральній машині. На її думку, несильно забруднений одяг можна прати за температури 20 градусів. Тож під час запуску вона радить знижувати температуру. Для ефективного прання жінка пропонує додавати трохи відбілювача.

Ще один спосіб зменшити платежі - не перевантажувати барабан. Це веде до неякісного прання та необхідності додаткових циклів, а отже - більшого споживання енергії. Отож перед запуском варто переконатися, що машина не переповнена.

Нагадаємо, ми вже писали, як отримувати менші рахунки за електроенергію.

 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!