ukr
русский
English

Лікарі назвали продукти, яких слід уникати, якщо ви страждаєте від випадіння волосся

Билім Олена

Лікарі назвали продукти, яких слід уникати, якщо ви страждаєте від випадіння волосся
Випадіння волосся. Джерело: Shutterstock

Здорове волосся – це не тільки краса, але і відображення нашого загального здоров'я. В останні роки лікарі  все більше звертають увагу на те, як правильне харчування може впливати на стан нашого волосся.

Навіть якщо втрата волосся пов'язана з генетикою, стресом чи гормональними змінами, збалансована дієта може відігравати ключову роль у підтримці їхнього здоров'я та краси, пише SheFinds.

Також читайте: Вчені з'ясували, як здоровий кишечник захищає людину

Експерти в області дієтології розкривають, як правильно обирати продукти для того, щоб мати гарне волосся та підтримувати його здоров'я.  

Фахівці радять уникати ультраобробленого м'яса, такого як бекон: вживання таких продуктів несприятливо впливає на ріст волосся та викликає запалення.

Натомість дієтологи радять їсти рибу, особливо лососевих. "Замість обробленого м'яса включіть у раціон рибу, таку як лосось. Це не тільки джерело білка, а й містить омега-3 жирні кислоти, корисні для здоров'я волосся", – зауважують фахівці.

Позбудьтеся звички пити газовані напої:, оскільки можуть викликати запалення в організмі, що негативно впливає на волосяні фолікули. Замініть їх на звичайну воду.

"Вода - ключ до здоров'я, виведення токсинів та зволоження організму, що безпосередньо впливає на волосся. Додайте цитрусові або свіжу м'яту, щоб зробити воду привабливішою", – додали експерти.

Оберігайте себе від зайвого цукру – уникайте солодких сніданків (снеків, пластівців тощо) та замініть їх на яйця, багаті білком і вітамінами, корисними для волосся.

Замініть швидкі супи на домашні варіанти, без консервантів та великої кількості солі, щоб зберегти здоров'я та зволоженість волосся. 

Раніше експерти назвали 12 продуктів, які не можна вживати, якщо у вас тривога чи депресія. 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!